«Οι Πανθέοι» σε πρώτο πρόσωπο: Μερόπη, Στάθης και Θάλεια Μονογιού

Η οικογένεια της Μερόπης Μονογιού

Η μικρότερη κόρη του Βλάση Πανθέου Μερόπη, που την ενσαρκώνει η Αθηνά Μαξίμου, ο φιλόδοξος γιoς της Στάθης, που τον υποδύεται ο Σπύρος Σταμούλης και η προσγειωμένη κόρη της Θάλεια, που στο ρόλο της θα δούμε τη Βίκυ Διαμαντοπούλου είναι τα μέλη της οικογένειας Μονογιού στη νέα δραματική σειρά του ΣΚΑΪ, «Οι Πανθέοι».  

πανθεοι

Η Αθηνά Μαξίμου είναι η Μερόπη, η μικρότερη και ίσως πιο προστατευμένη κόρη της οικογένειας. Η επιλογή της να παντρευτεί τον Μονογιό την έφερε αντιμέτωπη με τον πατέρα της, ενώ η καταστροφή του άντρα της και η μετέπειτα αυτοκτονία του οδηγούν την ίδια και τα παιδιά της σε δεινή οικονομική και κοινωνική θέση. Τα δύο παιδιά της αντιδρούν διαφορετικά στις δραματικές αλλαγές της ζωής τους. Ο Στάθης (Σπύρος Σταμούλης), είναι ικανός για όλα και δεν σταματά πουθενά, μέχρι να αποκαταστήσει το όνομα του πατέρα του. Αντίθετα, η Θάλεια (Βίκυ Διαμαντοπούλου), προσπαθεί να συγκρατήσει τον αδερφό της και να βρει την ευτυχία στο πλευρό του αγαπημένου της. 

πανθεοι

πανθεοι

Πώς περιγράφουν τα μέλη της οικογένειας Μονογιού τον εαυτό τους και τα γεγονότα που άλλαξαν ριζικά τη ζωή τους; 

Μερόπη: «Ο πατέρας δεν ήθελε να παντρευτώ τον Παύλο Μονογιό. Έλεγε πως δεν ήταν της Τάξης μας και του επιπέδου μας. Εγώ όμως δεν τον άκουσα. Δεν άκουσα κανέναν τους. Έκανα την επανάστασή μου και τον πήρα. Δεν το μετάνιωσα ποτέ. Ούτε όταν αυτός μας οδήγησε στην οικονομική καταστροφή και στιγματίστηκε με την κατάχρηση που έκανε. Δεν ήταν κακός. Ούτε απατεώνας. Ήθελε να είναι ισάξιος των Πανθέων και να μας υπολογίζουν όλοι όπως αυτούς. Έχω δυο παιδιά. Ο γιος μου ο Στάθης μου θυμίζει πολύ τον πατέρα του. Είναι κι αυτός φιλόδοξος. Εργατικός και επίμονος. Και δεν το βάζει ποτέ κάτω μέχρι να τα καταφέρει. Η Θάλεια μου πάλι είναι πιο χαμηλών τόνων. Ερωτευμένη με τον Δημήτρη που όμως η ανέχεια, τους βάζει εμπόδια στην ευτυχία τους. Δεν μισώ τα αδέλφια μου. Ούτε κρατώ κακία στον πατέρα. Όμως, δεν μπορώ να τους συγχωρέσω που δεν αποδέχτηκαν ποτέ τον άντρα μου. Και ξέρω ότι τώρα, ο γιος μου, θα πάρει το αίμα μας πίσω και θα μας φέρει εκεί που ανήκαμε πάντα.» 

Στάθης: «Είμαι ο γιος της Μερόπης, έχω μια αδελφή που λατρεύω, τη Θάλεια και θα κάνω τα πάντα για να την προστατεύσω και να την κάνω να είναι ευτυχισμένη. Ένα τραγικό γεγονός, η αυτοκτονία του πατέρα μου, Παύλου Μονογιού, στάθηκε ικανό για να με κάνει αυτό που είμαι. Από τότε μέχρι και τώρα ο ένας και μοναδικός μου στόχος είναι να αποκαταστήσω τη μνήμη του πατέρα μου και να προσφέρω στην οικογένειά μου όσα στερήθηκαν όλη τους τη ζωή. Θα κάνω τα πάντα για να καταφέρω να ανακτήσουν οι Μονογιοί το κύρος και τη δύναμή τους, για να ξαναβρούν τη θέση τους δίπλα στους Πανθέους. Δεν έχω ηθικούς φραγμούς και δεν θα σταματήσω πουθενά μέχρι να εκπληρώσω τον σκοπό μου. Θα απειλήσω, θα εκβιάσω, θα εκμεταλλευτώ και αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρω.» 

Θάλεια: «Είμαι η κόρη της Μερόπης και αδελφή του Στάθη Μονογιού. Ο Στάθης δεν είναι μόνο αδελφός για μένα. Είναι κι ο πατέρας που δεν πρόλαβα να χαρώ και να έχω στη ζωή μου, αφού εκείνος αυτοκτόνησε επειδή δεν μπορούσε να αντέξει τα χρέη και την οικονομική καταστροφή που οδήγησε ο ίδιος, με τις επιλογές του, την οικογένειά μας. Είμαι ερωτευμένη με τον Δημήτρη αλλά έτσι όπως είναι η οικονομική μας κατάσταση δεν γίνεται να προχωρήσουμε σε γάμο. Γι’ αυτό κι εκείνος αποφάσισε να μπαρκάρει. Για να μπορέσει να με παντρευτεί. Όμως, το ταξίδι του Δημήτρη θα είναι η αρχή της δικής μου περιπέτειας…» 

«ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ»

Έρχεται στο νέο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ

instagram.com/pantheoi.official/ 

facebook.com/pantheoi.official/

#Pantheoi 

Πηγή: skai.gr