«Οι Ήρωες: 1821» - Η μεγάλη παραγωγή του ΣΚΑΪ για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση - Δείτε το trailer

Σήμερα, Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 23:00 και αύριο, Σάββατο 25 Μαρτίου στις 15:00

«1821: Οι Ήρωες», η μεγάλη παραγωγή δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, έρχεται ξανά στις οθόνες μας σήμερα Παρασκευή 24 και αύριο Σάββατο 25 Μαρτίου.

Το κορυφαίο γεγονός της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας ξεδιπλώνεται μέσα από τα μάτια των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης. Τα εμβληματικά πρόσωπα της Επανάστασης, η πορεία της ζωής τους, η συμμετοχή και η προσφορά τους στον αγώνα. Κορυφαίοι ηθοποιοί στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, περισσότεροι από 700 σε βοηθητικούς, σπουδαίοι συντελεστές στην προετοιμασία και την παραγωγή, γυρίσματα σε 50 διαφορετικές τοποθεσίες εντός και εκτός Αττικής, σε μουσεία και πλοία, εντυπωσιακά ρούχα και εξοπλισμός εποχής, αποτυπώνουν μερικώς, το μέγεθος της παραγωγής. Ιστορικοί - ομιλητές παρουσιάζουν και αναλύουν το γενικό ιστορικό πλαίσιο στα χρόνια της Επανάστασης του 1821 και αναλύουν πτυχές της προσωπικότητας του εκάστοτε ήρωα. Το μεγαλύτερο μέρος της αφήγησης και των συνεντεύξεων αποτελείται από δραματοποιημένες σκηνές και γραφικές αναπαραστάσεις. 

Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 23.00

Το επεισόδιο πραγματεύεται την ιστορία της πιο αναγνωρίσιμης ίσως φιγούρας της επανάστασης του 1821, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον οποίο θα συναντά υποκριτικά, ο Λεωνίδας Κακούρης.
Ο στρατηγός της επανάστασης, ο γέρος του Μοριά. Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Πελοπόννησο έζησε με μία επιθυμία: να δει τον τόπο του ελεύθερο. Μέσα από ένα σύντομο βιογραφικό της ζωής του πριν το 1821, εξετάζουμε τις συνθήκες που τον οδήγησαν να συμμετάσχει τόσο ένθερμα στην επανάσταση. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται όλη η πορεία του από το 1821 έως το τέλος του. Οι εμβληματικές του μάχες: Βαλτέτσι, πολιορκία της Τρίπολης, Δερβενάκια, απελευθέρωση Ναυπλίου, συγκρούσεις με Δράμαλη και Ιμπραήμ, η στρατηγική του σκέψη, οι ηγετικές του ικανότητες, η σχέση του με τους πολιτικούς και με τον Καποδίστρια. Οι λόγοι της πρώτης και της δεύτερης φυλάκισής του και η δίκη του. Η τελική του αναγνώριση και οι λόγοι που αποτελεί έναν άνθρωπο-ήρωα, ένα σύμβολο του αγώνα για ανεξαρτησία έως και σήμερα.

O Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Αμέσως μετά, θα παρακολουθήσουμε τη ζωή και την ιστορία ενός από τα πιο αγαπημένα και εμβληματικά πρόσωπα της επανάστασης, του Γεώργιου Καραϊσκάκη, τον οποίο ενσαρκώνει ο Αργύρης Πανταζάρας. Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν ο νόθος γιος μιας καλόγριας και ένας από τους σημαντικότερους στρατηγούς της επανάστασης. Μέσα από ένα σύντομο βιογραφικό της ζωής του πριν το 1821 σκιαγραφούμε τον τολμηρό νέο που από το τίποτα κατέληξε πρωτοπαλίκαρο του Αλή Πασά και αποφάσισε να πολεμήσει για τη δημιουργία μιας ελεύθερης Ελλάδας. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται όλη η πορεία του: οι σημαντικότερες στρατιωτικές επιτυχίες του, η στρατηγική του ευφυΐα, οι συγκρούσεις με τον Μαυροκορδάτο και η δίκη του, η αναγνώρισή του ως αρχιστράτηγος της Ρούμελης, οι προσπάθειές του για την απελευθέρωση της Αθήνας και οι διαφωνίες του με τους επιβεβλημένους ξένους στρατηγούς μέχρι τον πρόωρο και σκιώδη θάνατό του.

O Γεώργιος Καραϊσκάκης

Σάββατο 25 Μαρτίου στις 15.00

Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα είναι το επόμενο πρόσωπο από τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης που ζωντανεύει στη σειρά, με τη Θεοφανία Παπαθωμά σε μια μοναδική ερμηνεία στο ρόλο της καπετάνισσας από τις Σπέτσες. Η γυναίκα που ξεχώρισε με την προσφορά της και τις θυσίες της στον αγώνα της επανάστασης. Μέσα από ένα σύντομο βιογραφικό της ζωής της πριν το 1821, σκιαγραφούμε τη γυναίκα που μετά τον χαμό του δεύτερου άντρα της αποφασίζει να πάρει στα χέρια της τον έλεγχο της ζωής της και να λάβει ενεργό μέρος στον αγώνα. Παρακολουθούμε την πορεία της ζωής της μέσα στην επανάσταση: η προσφορά της με 2 καράβια στην πολιορκία του Ναυπλίου, η συμμετοχή της στην πολιορκία της Τρίπολης, η αναγνώρισή της από όλους τους οπλαρχηγούς ως ίση, η συμμαχία της με τον Κολοκοτρώνη και η αποκαθήλωσή της στη διάρκεια του πρώτου εμφυλίου πολέμου. Η επιστροφή της στις Σπέτσες και ο άδικος χαμός της. Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα ήταν μία εμβληματική προσωπικότητα όχι μόνο της επανάστασης αλλά και των γυναικών που ξεχώρισαν σε μια εποχή γεμάτη προκαταλήψεις και ανισότητες.

Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα είναι

Στη συνέχεια, η ζωή και η δράση του Υδραίου καπετάνιου, Ανδρέα Μιαούλη, με τον Ερρίκο Λίτση να ερμηνεύει τον ρόλο του καπετάνιου που κατάφερε να επικρατήσει σε έναν από τους μεγαλύτερους στόλους της εποχής. Μέσα από ένα σύντομο βιογραφικό της ζωής του πριν το 1821 σκιαγραφούμε τον τολμηρό και πολυταξιδεμένο καπετάνιο που αποφάσισε να μπει στον αγώνα για ανεξαρτησία ενώ είχε ήδη αποσυρθεί από τα ταξίδια. Παρουσιάζεται όλη η πορεία του από τη διακήρυξή του ως ναύαρχος των Ελλήνων έως το τέλος του και την παρασημοφόρησή του από τον Όθωνα. Οι πιο σημαντικές ναυμαχίες όπως του Γέροντα και της Σάμου, το αέναο κυνήγι του τουρκικού στόλου, οι στρατηγικές του αποφάσεις, η στάση του στους εμφυλίους, η σχέση του με τους ξένους στρατηγούς, η μαύρη περίοδος της ανταρσίας ενάντια στον Καποδίστρια καθώς και η μεταμέλεια και η συμμετοχή του στο πλευρό του νέου βασιλιά είναι οι λόγοι που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στην επιτυχία της επανάστασης και στη δημιουργία της Ελλάδας.

O Ανδρέας Μιαούλης

Το σενάριο και η σκηνοθεσία της ξεχωριστής παραγωγής είναι της Ανιές Σκλάβου και του Στέλιου Τατάκη. Τη Διεύθυνση Φωτογραφίας έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Βασιλάκης, την Ενδυματολογική Επιμέλεια η Μαρία Μαγγίρα και τη Σκηνογραφία η Αγγελική Ανακτορίδη. Τη μουσική επένδυση της σειράς υπογράφει ο πιο επιτυχημένος συνθέτης της γενιάς του, Φοίβος. Η Εκτέλεση Παραγωγής είναι της JK Productions

1821: ΟΙ ΗΡΩΕΣ
Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Μαρτίου, στον ΣΚΑΪ

Πηγή: skai.gr