Κλείσιμο

Οι έφηβοι της Αμοργού «συναντούν» την Αντιγόνη του Σοφοκλή

Tην θεατρική παράσταση, AdGONE, βασισμένη στην Αντιγόνη του Σοφοκλή ανεβάζει η εφηβική θεατρική ομάδα Αμοργού. Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 19,20 και 21 Ιουλίου 2020, στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο στην Κολοφάνα.

Η ώρα έναρξης είναι στις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Είναι η απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της παράστασης, μιας και ο αριθμός θέσεων θα είναι περιορισμένος.

Αυτήν την χρονιά, η εφηβική θεατρική ομάδα Αμοργού ασχολήθηκε με την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Πεδίο δοκιμών και έρευνας, η έννοια της θυσίας, της ευθύνης που έχει ο καθένας μέσα του σε σχέση με όσα πιστεύει, τα διλήμματα, οι αμφιταλαντεύσεις ανάμεσα στη θεωρία και τη πράξη, η εξουσία, η αντίσταση, η πίστη.

Μια παρέα από παιδιά, μετρούν επιλογές, είτε δικές τους είτε επιβαλλόμενες, αναρωτιούνται πάνω στην ανθρώπινη φύση, αναμετριούνται με το μίσος και την αγάπη και φωτίζουν καταστάσεις και άτομα που τους έχουν φράξει τον δρόμο της έκφρασης. Με ήχους σύγχρονους, με ρυθμούς και κινήσεις που αντιπροσωπεύουν την γενιά τους, θα παρουσιάσουν τις εικόνες αυτής της τραγωδίας στο παλαιό δημοτικό σχολείο της Κολοφάνας.

Συμμετέχουν: Βασιλική Παπιώτη, Σελίνα Περγκιόκα, Ουρανία Καραΐσκου, Μαργαρίτα Βλαβιανού- Ψυχογιού, ΓεωργίαΚαραΐσκου , Εμμανουέλα Βεκρή, Σοφία Γρίσπου, Ειρήνη Γιαννακοπούλου, Καλλιόπη Δεσποτίδη.

Σκηνοθεσία – Διδασκαλία: Πέτρος Ρούσσος, Γιάννης Σιούτης

Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Κολοφάνα, Αμοργός.

Μόνο με τηλεφωνικη κράτηση στο 6946363045

Είσοδος Ελεύθερη

Με την χρηματοδότηση της Δη. Κ. Ε. Α. και την υποστήριξη του Συλλόγου Πολιτισμού και Τέχνης Σημωνίδης

Πηγή: skai.gr