Νέα ιστορική Γκάφα Τραμπ αφήνει άναυδη τη διερμηνέα του

Την, όπως χαρακτήρισε πρόσφατα ο ίδιος, ασύγκριτη σοφία του... "έβαλε να δουλέψει" όπως φαίνεται ο Τραμπ προβαίνοντας σε δηλώσεις που μάλλον όμως πήγαν....στραβά κάνοντας τη διερμηνέα, αλλά και τους παρευρισκομένους, στην αίθουσα στην οποία λάμβανε χώρα η συνάντηση του πλανητάρχη με τον Πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, να παγώσουν.

CC @rosariodawson https://t.co/Ux0NLglqLF

Τι συνέβη

Αρχικά ο Αμερικανός Πρόεδρος κάθισε με τους διερμηνείς και τον Ιταλό πρόεδρο σε αίθουσα του Λευκού Οίκου μαζί με τους δημοσιογράφους. Υπεραμύνθηκε της απόφασης του να αποσύρει τους Αμερικανούς στρατιώτες από την Συρία, η οποία έχει «πολύ άμμο». «Η Συρία μπορεί να έχει κάποια βοήθεια από την Ρωσία και αυτό είναι εντάξει. Έχουν πολύ άμμο εκεί πέρα. Οπότε υπάρχει πολύ άμμος με την οποία μπορούν να παίξουν. Αφήστε τους να πολεμήσουν τους δικούς τους πολέμους», είπε ο Τραμπ και άφησε άφωνους τους παρευρισκόμενους και την διερμηνέα να κάνει απίστευτες γκριμάτσες με όσα άκουγε.  

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Τραμπ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, θέλοντας να αποδώσει τον δικό του φόρο τιμής στην Ιταλία και στους ιδιαίτερους δεσμούς των ΗΠΑ με αυτή, έδωσε έμφαση στη μακρόχρονη σχέση των δύο χωρών... Ηδη από την Αρχαία Ρώμη!

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ιταλία συνδέονται από μια κοινή πολιτιστική και πολιτική κληρονομιά που χρονολογείται από χιλιάδες χρόνια στην αρχαία Ρώμη», δήλωσε ο Τραμπ αφήνοντας άφωνη όχι μόνο την αίθουσα αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς σύντομα η γκάφα του έγινε παγκόσμιο θέμα συζήτησης.

«Την Δευτέρα, αποτίσαμε φόρο τιμής στον Ιταλό εξερευνητή ο οποίος ηγήθηκε της ανακάλυψης του Νέου Κόσμου, του κυρίου που είναι γνωστός ως Χριστόφορος Κολόμβος», είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εξάροντας το έργο του μεγάλου εξερευνητή, για τον οποίο δεν έκρυψε τον θαυμασμό του...

Ο θαυμασμός του προέδρου για την Ιταλία και τον πολιτισμό της είναι τέτοιος που υπερβαίνει και "ασήμαντες λεπτομέρειες" όπως η ίδια η ιστορία, ειδικά της χώρας του αφού η Αμερική ιδρύθηκε το 1776 ενώ η Αρχαία Ρώμη είχε καταρρεύσει ήδη από το 410 μ.χ.

 

Πηγή: skai.gr