Michael Shannon: Δεν καταδικάζω τον Alec Baldwin για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς

Το «Rust» πρόκειται να συνεχίσει τα γυρίσματα, με υπεύθυνο παραγωγής τον χήρο της Χάτσινς

Ο ηθοποιός Μάικλ Σάνον σε συνέντευξή του πήρε θέση για την κατηγορία για ακούσια ανθρωποκτονία που αντιμετωπίζει ο ηθοποιός και παραγωγός Άλεκ Μπάλντουιν μετά τον θάνατο από πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Σικάγο Τρίμπιουν» ο Σάνον είπε: «Δεν καταδικάζω τον Άλεκ. Νιώθω φρικτά για αυτόν. Είναι ένας εφιάλτης. Αισθάνομαι απαίσια για όλους σε αυτή την παραγωγή. Αλλά αυτό συμβαίνει όταν κάνεις περικοπές και προσλαμβάνεις άτομα που μπορεί να μην είναι κατάλληλα, και δεν τους πληρώνεις σχεδόν καθόλου, για να κάνεις πιο φθηνή μία ταινία. Οι άνθρωποι βρίσκουν δουλειά σε επιχειρήσεις επειδή είναι πρόθυμοι να εργαστούν με αρκετά χαμηλή αμοιβή. Το βλέπω συνέχεια».

Όπως είπε ο ηθοποιός στις πρόβες των ταινιών σπάνια οι ηθοποιοί χρησιμοποιούν αληθινά όπλα και συνήθως έχουν κάποιο πλαστικό.

«Δεν πρέπει να έχεις πραγματικό όπλο στα χέρια σου μέχρι λίγο πριν κάνεις το τελικό γύρισμα», είπε. «Τώρα, μερικές φορές αυτό δεν συμβαίνει. Μερικές φορές δίνουν το πραγματικό όπλο για την πρόβα που γίνεται λίγο πριν από το γύρισμα. Αλλά υπάρχει μια διαδικασία για αυτό. Ανοίγουν τον κύλινδρο. Σου δείχνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί μέσα. Δείχνουν τον κύλινδρο στον βοηθό σκηνοθέτη και κάνει μια οπτική επιβεβαίωση. Υποτίθεται ότι το ελέγχει ο ηθοποιός, το ελέγχει και ο οπλουργός. Και οι τρεις αυτοί άνθρωποι πρέπει να δουν ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί μέσα. Και μετά σου το δίνουν».

Και πρόσθεσε: «Στο "Rust", προτού πάρει [ο Μπάλντουιν] το όπλο στα χέρια του θα έπρεπε να είχε δει με τα μάτια του ότι δεν υπήρχε τίποτα σε αυτό. Ο οπλουργός έπρεπε να του είχε φέρει το όπλο και να του πει: "Εδώ είναι το όπλο σου. Είναι άδειο". Ή ίσως [το όπλο] έχει μέσα του ομοιώματα, πατάς τη σκανδάλη, δεν γίνεται τίποτα. Αλλά ποτέ δεν φτάνεις σε έναν ηθοποιό να του παραδώσεις το όπλο χωρίς να του δείξεις τι υπάρχει μέσα. Πάντα».

Το «Rust» πρόκειται να συνεχίσει τα γυρίσματα, με υπεύθυνο παραγωγής τον χήρο της Χάτσινς.

Πηγή: skai.gr