Κι άλλα διάσημα έργα αυτοκαταστρέφονται μετά τον πίνακα του Μπάνσκι

Στις αρχές Οκτωβρίου, σε δημοπρασία στον οίκο Sotheby's στο Λονδίνο, μια ευρωπαία συλλέκτρια έργων τέχνης πλειοδότησε με 1,18 εκατομμύρια ευρώ για τον πίνακα «Το Κορίτσι με το Μπαλόνι» του Banksy. Αμέσως μετά την πλειοδότηση, ο πίνακας καταστράφηκε από καταστροφέα εγγράφων που ήταν κρυφά ενσωματωμένος στην κορνίζα.

Το περιστατικό είχε μεγάλο αντίκτυπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έδωσε ιδέα στον Λέσα Λιμόνοφ (Lesha Limonov), έναν graphic designer από την Μπελαρούς.

Ο Λευκορώσος σχεδιαστής δημιούργησε κάρτες που απεικονίζουν σπουδαία έργα τέχνης που στεγάζονται σε μεγάλα μουσεία και οι οποίες «κλείνουν το μάτι» στον Banksy και την έμπνευσή του να αυτοκαταστραφεί το έργο του με το που κατακυρώθηκε σε φιλότεχνο αγοραστή.

Οι κάρτες είναι κατασκευασμένες με πλαίσιο χάρτινη κορνίζα στο έργο ζωγραφικής που απεικονίζεται και το οποίο μπορείς να τραβήξεις από το κάτω μέρος της «κορνίζας» και να διαπιστώσεις πώς το κάτω μισό του έργου είναι κομματιασμένο λουρίδες!

Πώς θα σας φαινόταν να αγοράζατε από το κατάστημα του Rijksmuseum κάρτα με έργο διάσημου Φλαμανδού και Ολλανδού ζωγράφου το οποίο κατά την επίσκεψή σας εκεί τράβηξε την προσοχή σας και, με την άνεσή σας, να μπορείτε να μιμείστε αυτό που έκανε ο Banksy με τον πίνακά του στη δημοπρασία στον Sothby's;

Ο Λιμόνοφ βάφτισε τη σειρά καρτών του «Hello from Banksy».