Κάλυψη και παραλλαγή: Ιρανές ντύθηκαν άνδρες για να δουν ματς (βίντεο)

Κάλυψη και παραλλαγή για έναν… ποδοσφαιρικό αγώνα! Μία ομάδα γυναικών από το Ιράν ήθελαν τόσο πολύ να παρακολουθήσουν την ομάδα τους να σηκώνει το κύπελλο του πρωταθλητή στο πρωτάθλημα του Περσικού Κόλπου, ώστε μεταμφιέστηκαν σε… άνδρες αγνοώντας τους αυστηρούς ιρανικούς νόμους που απαγορεύουν την παρουσία γυναικών σε αθλητικές εκδηλώσεις. Η πράξη αυτή των γενναίων γυναικών προκάλεσε αίσθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας.

Οι πέντε ιρανές ήθελαν να μπουν στο κεντρικό στάδιο Azadi στην Τεχεράνη, για να μοιραστούν τις στιγμές του θριάμβου με την αγαπημένη τους ομάδα Persepolis. Οι γυναίκες πέταξαν τις μαντίλες, και φόρεσαν περούκες μούσια και παντελόνια για να δουν το όνειρό τους να γίνεται πραγματικότητα!

Η πλειονότητα των Ιρανών στα social media επαίνεσαν την τολμηρή κίνηση τους, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σύλληψη, κράτηση ή ακόμα και φυλάκιση στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Τα κορίτσια διείσδυσαν το στάδιο μόλις τρεις εβδομάδες αφότου άλλες 35 γυναίκες μεταμφιέστηκαν σε άνδρες σε έναν αγώνα μεταξύ των ομάδων Persepolis και Esteghlal στην Τεχεράνη, αλλά συνελήφθησαν.

?? ?????? ???????? ?????? ??? ??????? ?????? ??????? ????? ????????????

A post shared by fari (@fari_perspolisi) on

Πηγή: skai.gr