Η Φίνος Φιλμ γιορτάζει την Ημέρα Σταυρόλεξου με ένα ξεκαρδιστικό βίντεο

Η Φίνος Φιλμ τιμά τη συγκεκριμένη ημέρα συγκεντρώνοντας όλες τις στιγμές που οι ηθοποιοί του παλιού ελληνικού κινηματογράφου προσπάθησαν να λύσουν κάποιο σταυρόλεξου

Ένα ακόμα απολαυστικό βίντεο δημιούργησε η Φίνος Φιλμ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σταυρόλεξου.

Η Φίνος Φιλμ τιμά τη συγκεκριμένη ημέρα συγκεντρώνοντας όλες τις στιγμές που οι ηθοποιοί του παλιού ελληνικού κινηματογράφου προσπάθησαν να λύσουν κάποιο σταυρόλεξου τις περισσότερες φορές χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία. 

«Σταυρόλεξο: Ένα από τα πιο διαχρονικά "παιχνίδια μυαλού" παγκοσμίως, που ακόμα και σήμερα τιμούν πολλοί λάτρεις του, δεν θα έλειπε φυσικά και από την χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου! #ΗμέραΣταυρόλεξου», αναφέρεται στην ανάρτηση της Φίνος Φιλμ.

Σημειώνεται ότι σαν σήμερα, 21 Δεκεμβρίου του 1913 τυπώνεται και δημοσιεύεται στην εφημερίδα “Κόσμος της Νέας Υόρκης”» το πρώτο σταυρόλεξο. Δημιουργήθηκε όταν ένας Άγγλος δημοσιογράφος που εργάζονταν στη συγκεκριμένη εφημερίδα, δημιούργησε ένα γρίφο σε σχήμα ρόμβου. Εκείνος το έκανε δίχως να φαντάζεται την επιτυχία του, έχοντας απλά εξαντλήσει όλα τα υπόλοιπα παζλ για την στήλη του. Η επόμενη μέρα ήταν κάτι που δεν περίμενε κανείς, αφού οι αναγνώστες έστελναν εκατοντάδες γράμματα και ζητούσαν από την εφημερίδα νέους γρίφους.

Πηγή: skai.gr
TAGS: βίντεο