H Naomi Campbell όπως δεν την έχετε ξαναδεί… - Έτσι εμφανίστηκε στην έκθεση του Valentino στο Κατάρ

Η εκδήλωση πραγματοποιείται μόλις λίγες εβδομάδες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, με τη χώρα να αντιμετωπίζει αυξανόμενη κριτική για τη μεταχείριση των γυναικών, των μεταναστών εργατών και των ΛΟΑΤΚΙ

Η Ναόμι Κάμπελ τράβηξε τα βλέμματα καθώς παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης «Forever - Valentino», που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο τέχνης M7 στη Ντόχα του Κατάρ, το βράδυ της Πέμπτης.

Το 52χρονο σούπερ μόντελ φόρεσε ένα ροζ φόρεμα και ένα περίτεχνο, αλλά ασυνήθιστο καπέλο με κορδέλες, καθώς περπάτησε στο κόκκινο χαλί στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται μόλις λίγες εβδομάδες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, με τη χώρα να αντιμετωπίζει αυξανόμενη κριτική για τη μεταχείριση των γυναικών, των μεταναστών εργατών και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Ορισμένοι εργάτες ισχυρίζονται ότι δεν πληρώθηκαν ή αν πληρώθηκαν, οι πληρωμές ήταν ελάχιστες και καθυστερημένες από καιρό. Μια έρευνα της «Daily Mirror» το 2019 διαπίστωσε ότι 28.000 εργαζόμενοι πληρώνονταν περίπου 1 δολάριο την ώρα για μια εβδομάδα 48 ωρών.

H Naomi Campbell

Το πιο επιβαρυντικό είναι ότι η «Wall Street Journal» ανέφερε το 2015 ότι πάνω από 1.200 εργάτες πέθαναν κατά την κατασκευή των υποδομών για το τουρνουά. Πέρυσι, ο «Guardian» ανέφερε ότι ο αριθμός αυτός πλησίαζε τους 6.500.

Το Κατάρ τιμωρεί επίσης την ομοφυλοφιλία με φυλάκιση, ενώ έχει αυστηρούς νόμους για το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, τη δημόσια οικειότητα, τις σχέσεις εκτός γάμου και τον κώδικα ένδυσης. 

Τον Μάρτιο, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, υποστήριξε ότι το Κατάρ ήταν προοδευτικό όσον αφορά στα εργασιακά δικαιώματα: «Είμαι ικανοποιημένος που βλέπω την ισχυρή δέσμευση των αρχών του Κατάρ να διασφαλίσουν ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν πλήρως σε όλη την αγορά εργασίας, αφήνοντας μια διαρκή κληρονομιά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA για πολύ καιρό μετά τη διοργάνωση και ωφελώντας μακροπρόθεσμα τους μετανάστες εργαζόμενους στη χώρα υποδοχής».
 

Πηγή: skai.gr