Η Εμίλια Κλαρκ θα υποδυθεί τη σύζυγο του Όσκαρ Ουάιλντ

Οι λεπτομέρειες της πλοκής της ταινίας προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί

Η Εμίλια Κλαρκ, Βρετανίδα ηθοποιός γνωστή από τη συμμετοχή της στη σειρά «Game of Thrones» πρόκειται να υποδυθεί την Κόνστανς Λόιντ, την Ιρλανδή συγγραφέα που ήταν παντρεμένη με τον Όσκαρ Ουάιλντ, στην ταινία «An Ideal Wife», σε σκηνοθεσία της Χέλμερ Σόφι Χάιντ.

Οι λεπτομέρειες της πλοκής της ταινίας προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο αναμένεται, σύμφωνα με το Variety, να ρίχνει φως στη ζωή της Λόιντ, η οποία ήταν συγγραφέας και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών και συμμετείχε στο κίνημα για την αλλαγή του τρόπου ντυσίματος, το οποίο έκανε εκστρατεία για να επιτρέψει στις γυναίκες να ντύνονται με άνετα ρούχα και όχι με τα ασφυκτικά βικτοριανά φορέματα της εποχής.

Η Λόιντ παντρεύτηκε τον Ουάιλντ το 1884 και το ζευγάρι απέκτησε δύο γιους. Όταν στον Γουάιλντ επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών για ομοφυλοφιλία, η οποία ήταν ακόμα παράνομη εκείνη την εποχή, η Λόιντ μετακόμισε στην Ελβετία με τα παιδιά τους και τα απομάκρυνε από τον συγγραφέα.

Την ταινία προωθεί η Embankment Films και θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση της κινηματογραφικής βιομηχανίας American Film Market που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Νοέμβριο στη Σάντα Μόνικα, στην Καλιφόρνια.

Πηγή: skai.gr
TAGS: ταινία