Η 12χρονη από τον Κολωνό συναντήθηκε μετά από αρκετούς μήνες με τη μητέρα της στη φυλακή – Την είδε μόλις 10 λεπτά!

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, Ασπασία Ταραχοπούλου, το 12χρονο κορίτσι δεν έχει συνέλθει μετά από όλα όσα έχει περάσει

Με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό ασχολήθηκε η εκπομπή «Πρωινό μας» με τη Φαίη Σκορδά, στον ΣΚΑΪ, αποκαλύπτοντας ότι το μικρό κορίτσι συναντήθηκε μετά από πολλούς μήνες με τη μητέρα της, η οποία έχει προφυλακιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα στην εκπομπή μίλησε η δικηγόρος της 12χρονης, κυρία Ασπασία Ταραχοπούλου, η οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, για τη συνάντηση μητέρας και κόρης: «Το μικρό κορίτσι την τελευταία φορά που είδε τη μητέρα της ήταν στις 3 Φεβρουαρίου. Η 12χρονη, λοιπόν, συναντήθηκε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 με τη μητέρα της, μετά την κατάθεσή της. Το παιδί απεγνωσμένα ζητούσε να δει τη μητέρα του, έκλαιγε και έλεγε ότι δεν πρόκειται να πει τίποτα ξανά για την υπόθεση. Είχε φτάσει σε σημείο να λέει ότι δεν τη νοιάζει ακόμη κι αν αφεθούν όλοι ελεύθεροι. Μετά από πολλές προσπάθειες -που δεν θέλω να πω λεπτομέρειες- κατορθώσαμε το παιδί να δει τη μητέρα του στη φυλακή. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή», αποκάλυψε η κυρία Ασπασία Ταραχοπούλου. 

Η δικηγόρος ανέφερε ότι στη συνάντηση συμμετείχαν η κοινωνική λειτουργός της φυλακής, καθώς, επίσης, και η παιδοψυχολόγος της μικρής κοπέλας. «Έκλαιγε πάρα πολύ το παιδί. Δεν το άφησαν αρκετή ώρα με τη μητέρα του, περίπου 10 με 15 λεπτά. Δεν ήθελε να φύγει. Τη ζητούσε απεγνωσμένα όλο αυτό το διάστημα». 

Στο ερώτημα της παρουσιάστριας, γιατί οι αρμόδιοι δεν επέτρεψαν στο παιδί να μείνει περισσότερη ώρα με τη μητέρα, η δικηγόρος είπε ότι «εμείς κάναμε άπειρες προσπάθειες για να γίνει αυτή η συνάντηση. Στα υπόλοιπα θα μπορούσαν να σας απαντήσουν οι αρμόδιοι. Έχουμε καταθέσει παιδοψυχιατρική γνωμάτευση, η οποία λέει ότι το παιδί πρέπει να βλέπει τη μάνα του και ότι του κάνει καλό στην ψυχοσυναισθηματική του εξέλιξη. Το αίτημά μας δεν έγινε δεκτό και η επίσκεψη απαγορευόταν. Δώσαμε μεγάλο για να γίνει αυτή η συνάντηση».

Στο ερώτημα για το πότε θα επιτραπεί νέα συνάντηση του παιδιού με τη μητέρα, η δικηγόρος δήλωσε: «Δεν μας το έχουν πει οι αρμόδιοι. Θεωρώ ότι θα είναι δύσκολο, ωστόσο εμείς θα το προσπαθήσουμε. Η μικρή έδωσε στη μητέρα της γράμματα με καρδούλες. Είχε μεγάλη ανάγκη να τη δει. Της έγραψε μια επιστολή ότι την αγαπά, ότι τη σκέφτεται και ότι πιστεύει ότι θα αφεθεί γρήγορα ελεύθερη, γιατί ξέρει ότι δεν έχει κάνει τίποτα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα παιδί κακοποιημένο, από κάθε πλευρά, που τιμωρείται με αυτό τον τρόπο, δηλαδή να μην βλέπει τη μητέρα του». 

Τέλος, σύμφωνα με τη δικηγόρο, το 12χρονο κορίτσι δεν έχει συνέλθει μετά από όλα όσα έχει περάσει και η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη καθώς δίνει συνεχώς καταθέσεις, κάνει αναγνωρίσεις προσώπων, η ψυχολογική υποστήριξη που δέχεται είναι υποτυπώδης (1 φορά την εβδομάδα) και δεν βλέπει τη μητέρα του. «Ο εφιάλτης της συνεχίζεται…», είπε η κυρία Ασπασία Ταραχοπούλου. 

Πηγή: skai.gr