Γιατί το κουτάβι-"μονόκερος" που έγινε viral δεν θα δοθεί τελικά για υιοθεσία

Ο Narwhal το εγκαταλελειμμένο κουτάβι - μονόκερος που έγινε περιζήτητο διαδικτυακά θα παραμείνει στο καταφύγιο ζώων παρά τις εκατοντάδες προσφορές για υιοθεσία.

Ο Narwhal, που ονομάστηκε από πολλούς «κουτάβι - μονόκερος», βρέθηκε στους δρόμους στο Τζάκσον του Μιζούρι, πολιτεία των ΗΠΑ, τον Νοέμβριο, από την ομάδα διάσωσης σκύλων του οργανισμού Mac’s Mission και στάλθηκε σε καταφύγιο για ζώα με ειδικές ανάγκες. 

Ωστόσο, αποφασίστηκε απο το καταφύγιο ζώων στο Μιζούρι να μην δεχθούν καμία από τις περίπου 300 προσφορές για υιοθεσία του και να το κρατήσουν τελικά κοντά τους καθώς όπως εξηγεί η Rochelle Steffen, ιδρύτρια της οργάνωσης Mac's Mission, παρόλο που οι περισσότεροι εκθείασαν τον Narwhal για την μοναδικότητά του, το κουτάβι έγινε επίσης αντικείμενο «ηλίθιων, άσχημων σχολίων» στο ίντερνετ, κάτι που τους έκανε να ανησυχήσουν σχετικά με την ιδέα υιοθεσίας του.

Η Rochelle εξηγεί πως ο Narwhal δέχθηκε ακόμη και απειλές για την ζωή του, ενώ πλήθος κόσμου άρχισε να συρρέει στο καταφύγιο μόνο για να τον δουν από κοντά και έτσι η οργάνωση μπήκε σε διαδικασία να δέχεται επισκέψεις μόνο μέσω ραντεβού, αυξάνοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια στις εγκαταστάσεις.

 

Επομένως, για να διασφαλιστεί πως ο Narwhal θα είναι απολύτως ασφαλής και πως θα αγαπηθεί για τους σωστούς λόγους, οι υπεύθυνοι της οργάνωσης αποφάσισαν πως το καλύτερο για εκείνον είναι να παραμείνει στο καταφύγιο. Παράλληλα, αν και δέχτηκαν υπέρογκα επίσης χρηματικά ποσά για την απόκτηση του Narwhal, η Rochelle επιμένει πως «δεν είναι προς πώληση».

«Αν κάποιος σκοπεύει να βγάλει χρήματα από αυτόν, θα ήθελα πολύ να τον δω να πηγαίνει στο καταφύγιο και να σώζει εκατοντάδες άλλα σκυλιά», είπε η ίδια.

Η γλυκύτητα του Narwhal ήταν επίσης ένας παράγοντας που βοήθησε να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση.

«Ολόκληρη η ομάδα διάσωσης δεν μπορεί να διανοηθεί να τον δει να φεύγει. Τον ερωτευτήκαμε όλοι μας», προσθέτει η ίδια.   

Έτσι ο Narwhal όχι μόνο θα παραμείνει στο καταφύγιο, αλλά θέλουν να τον κάνουν «εκπρόσωπο» της καμπάνιας «Different is awesome», χρησιμοποιώντας το μοναδικό χαρακτηριστικό του για να προωθήσουν την διαφορετικότητα. Επίσης, ελπίζουν να μπορέσουν να τον εκπαιδεύσουν ως σκύλο θεραπείας όταν μεγαλώσει και ταυτόχρονα να κάνει όλα τα εμβόλια. 

 

Πηγή: 13KRCG