«Γειτονιές στο πιάτο»: Στους γευστικούς προορισμούς του Κορυδαλλού - Δείτε trailer

Ενός μυθικού οικισμού της Αττικής μας «ταξιδεύει»  ο Δημήτρης Σκαρμούτσος την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 17.45, στον ΣΚΑΪ

Στους γευστικούς προορισμούς του Κορυδαλλού, ενός μυθικού οικισμού της Αττικής μας «ταξιδεύει»  ο Δημήτρης Σκαρμούτσος την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 17.45, στον ΣΚΑΪ. Ο Κορυδαλλός είναι μια γειτονιά της οποίας οι ιστορικές ρίζες χάνονται στο χρόνο καθώς οι πρώτες αναφορές εντοπίζονται στην ελληνική μυθολογία. Σήμερα, αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό για το ευρύ κοινό με ιστορικά μαγαζιά αλλά και νέες προσθήκες με ενδιαφέροντα concepts.  

Σημείο αναφοράς των καλοφαγάδων της περιοχής είναι η συνοικιακή πιτσαρία «Τοξότης» (Toxotes). Εκεί μας υποδέχεται ο Λάζαρος, που έμαθε από την μητέρα του να φτιάχνει πίτσα δίνοντας έμφαση στα αγνά υλικά και την ψήνει σε ταψάκια που την κάνουν ακόμα πιο αφράτη. 

Μια μοντέρνα ταβέρνα με το ευφάνταστο όνομα «Σούζυ Τρως», αποτελεί την επόμενη στάση του Δημήτρη Σκαρμούτσου. Ένας πολύ όμορφος και ζεστός χώρος που έφτιαξαν με τα χέρια τους οι δύο ιδιοκτήτες, τα δίδυμα αδέρφια Καραγιάννη,  με πολύ προσεγμένο φαγητό και ethnic πινελιές που ξεχωρίζουν.

Για τους λάτρεις της κρεατοφαγίας, το «Steak Alive» είναι ένα πραγματικά όμορφο εστιατόριο, που στεγάζεται σε ένα προπολεμικό αρχοντικό του Κορυδαλλού, ένα από τα λίγα εναπομείναντα στην περιοχή και αρχιτεκτονικό δείγμα του art deco κινήματος στην Αττική. Αυτό το ξεχωριστό «κρεατάδικο» με τα παλαιωμένα κρέατα και τις ιδιαίτερες κοπές, είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στα οικονομικά αλλά και τα συνοικιακά γούστα της περιοχής.  

Από τη βόλτα του Δημήτρη Σκαρμούτσου στη γειτονιά δεν θα μπορούσε να λείπει και το «Κοχύλι», ένα ιστορικό μαγαζί που για πολλούς έχει το καλύτερο σουβλάκι της περιοχής. Αγαπημένο έδεσμα, η ψημένη στα κάρβουνα πίτα, με μπιφτέκι, ντομάτα, κρεμμύδι και μία απίθανη σάλτσα από πάνω.

Μια τέτοια περιήγηση σίγουρα ανοίγει την όρεξη! Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επιστρέφει στο στούντιο και ετοιμάζει δύο απολαυστικές συνταγές, ριγκατόνι φούρνου με κόκκινη μπεσαμέλ και μοσχαρίσια μπριζόλα με σάλτσα κόκκινου κρασιού και καραμελωμένα λαχανικά!

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα σε μια ακόμα γειτονιά!

Πηγή: skai.gr