Κλείσιμο

«Γειτονιές στο Πιάτο»: Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στη λαϊκή συνοικία της Δραπετσώνας - Δείτε το τρέιλερ

Αυτή την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 17.45, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ανακαλύπτει με τις «Γειτονιές στο πιάτο», τη Δραπετσώνα, μια παραδοσιακή, λαϊκή γειτονιά

Η περιήγηση στη συνοικία ξεκινάει από την παραδοσιακή ταβέρνα του «Κατσόγιαννου». Λειτούργησε αρχικά ως γαλακτοπωλείο, στη συνέχεια έγινε μπακάλικο και τελικά εξελίχθηκε σε μια ιστορική ταβέρνα με σπιτικά μαγειρευτά και το φημισμένο παγωτό καϊμάκι.

Λίγο πιο πάνω στο δρόμο, απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο Δραπετσώνας ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επισκέπτεται την ψαροταβέρνα «Ο Φάρος», μια μικρή, όμορφη ταβέρνα, με ολόφρεσκα θαλασσινά, ψητά ή τηγανιτά και μία γαριδομακαρονάδα ξακουστή! 

Η ιστορία του επόμενου μαγαζιού ξεκινάει το 1922 με την άφιξη του παππού Πολύβιου από τον Πόντο. Ο «Πολύβιος» είναι σήμερα από τα πιο παλιά σουβλατζίδικα της πόλης, γνωστό για τα χοιρινά σουβλάκια, τα ζουμερά κεμπάπ και το χειροποίητο σουτζούκι με την παραδοσιακή συνταγή. 

Η τελευταία στάση είναι γεμάτη γλύκα και γίνεται για τον διάσημο Χαλβά του Κοσμίδη, που σήμερα έχει μετονομαστεί σε «Χαλβάς Δραπετσώνας». Εδώ ο Δημήτρης Σκαρμούτσος  δοκιμάζει τις παλιές παραδοσιακές συνταγές του χαλβά αλλά και τις νέες τάσεις που επικρατούν. 

γειτονιές στο πιάτο

Επιστρέφοντας στο στούντιο ο σεφ ετοιμάζει δύο απολαυστικές συνταγές: γλυκόξινες γαρίδες με λαχανικά και malva με σάλτσα καραμέλας.

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα σε μια ακόμα γειτονιά!  

γειτονιές στο πιάτο

Πηγή: skai.gr