Daft Punk: Ακούστε το ακυκλοφόρητο τραγούδι τους «The Writing of Fragments of Time»

Οι χαρακτηριστικές μεταμφιέσεις τους αποτέλεσαν σήμα κατατεθέν τους και σημείο αναγνώρισης σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους από το 2001 και μετά

Οι Daft Punk, το δημοφιλές γκρουπ της ηλεκτρονικής μουσικής που ανακοίνωσε τη διάλυσή του το 2021 μετά από 28 χρόνια στη βιομηχανία, κυκλοφόρησε το πρώτο τραγούδι από την επερχόμενη συλλεκτική έκδοση του άλμπουμ «Random Access Memories». Πρόκειται για το «The Writing of Fragments of Time».

Οι στίχοι του γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν με τον επί χρόνια συνεργάτη του γκρουπ, Todd Edwards (με τον οποίο συνεργάστηκαν πρώτη φορά στο τραγούδι «Face To Face», ένα single από το album «Discovery» που κυκλοφόρησε το 2001). 

Στα θρυλικά Henson Recording Studios του Λος Άντζελες, στις 29 Φεβρουαρίου 2012, βιντεοσκοπήθηκε όλη η διαδικασία δημιουργίας του μαγικού τραγουδιού από τους Thomas Bangalter και Todd Edwards.

Οι Γκι-Μανουέλ ντε Ομέμ-Κριστό (Guy-Manuel de Homem-Christo) και Τομά Μπανγκαλτέ (Thomas Bangalter) άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην ηλεκτρονική και ποπ σκηνή. Σχημάτισαν τους Daft Punk το 1993 στο Παρίσι και έβαλαν το λιθαράκι τους στο να γίνει ευρύτερα γνωστή η γαλλική house μουσική. Aπέκτησαν μεγάλη δημοτικότητα στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Το τραγούδι «One more Time» είναι από τα πρώτα που απογείωσαν τη φήμη τους. Τη δεκαετία του 2000 η μία εμπορική επιτυχία διαδεχόταν την άλλη.

Οι χαρακτηριστικές μεταμφιέσεις τους αποτέλεσαν σήμα κατατεθέν τους και σημείο αναγνώρισης σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους από το 2001 και μετά: Γυαλιστερά κράνη και γάντια που θυμίζουν ρομπότ. Οι Daft Punk ανακοίνωσαν ότι διαλύονται με ένα 8λεπτό βίντεο, στο οποίο έδωσαν τον τίτλο «Epilogue» (Επίλογος) και το οποίο αποτελεί απόσπασμα από την ταινία τους «Electroma» (2006). 

Πηγή: skai.gr