Ποιά είναι η σκοτεινή πλευρά κάθε ζωδίου

Η δυαδικότητα της ανθρώπινης φύσης είναι που μας κάνει ανθρώπους.

Για να έχεις φως, πρέπει να έχεις και σκοτάδι. Για να έχεις χαρά, πρέπει να βιώσεις και τη λύπη. Αυτή η δυαδικότητα της ανθρώπινης φύσης είναι, στον πυρήνα της, αυτό που μας κάνει ανθρώπους. Τα σκοτεινά σημεία μας δεν είναι κάτι κακό, είναι απλώς μέρος αυτής της ισορροπίας.

Οι άνθρωποι συνηθίζουμε να αναζητούμε στα ζώδια στοιχεία προσωπικής ταυτότητας, κάποιες ιδιότητες που μας κάνουν να νιώθουμε ότι υπάρχει εξήγηση για όλα. Αλλά, να θυμάσαι ότι είμαστε όλοι όμορφοι άνθρωποι στο σύνολο της συμπεριφοράς μας— η οποία συμπεριλαμβάνει και τη σκοτεινή πλευρά μας.

Kριός: εύθικτος, ζηλιάρης, ανταγωνιστικός

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και με αυτή την ευθύνη οδηγούν τον υπόλοιπο ζωδιακό κύκλο, σηκώνουν τη δάδα και ανοίγουν τον δρόμο.

Αυτό το ζώδιο της φωτιάς έχει την ικανότητα να μετακινεί βουνά αν θέλει, με όπλα το πάθος, την ορμή και την επιμονή του.

Κυβερνούμενος από τον Άρη, ο Κριός έχει επίσης μια πιο σκοτεινή πλευρά γεμάτη συγκρούσεις αν αφεθεί ανεξέλεγκτη.

ΟΙ Κριοί είναι γνωστοί για τη φλογερή τους ιδιοσυγκρασία, τη ζήλια και την ανυπομονησία τους. Μπορεί να είναι κυκλοθυμικοί ή παρορμητικοί όταν αισθάνονται πιεσμένοι. Επίσης, ένας Κριός μπορεί να είναι παθιασμένος ηγέτης και επίσης παθιασμένος μαχητής.

Ταύρος: ξεροκέφαλος, στενόμυαλος, θέλει τον χρόνο του

Επίμονος και άκαμπτος μερικές φορές, ο Ταύρος αντιπροσωπεύεται με ακρίβεια από τον ταύρο. Δυνατός, σταθερός, πεισματάρης, ανυποχώρητος και αεικίνητος.

Ο Ταύρος είναι αξιόπιστος και έχει την ικανότητα, τη δύναμη και την επιμονή να πετύχει οτιδήποτε θέλει. Θέλει τα πράγματα να πάνε όπως πρέπει. Κι εσύ μάλλον θα πρέπει να μπορείς να ακολουθήσεις

Δίδυμοι: ασταθής ανήσυχος, παρορμητικός

Ο Δίδυμος αντιπροσωπεύεται από τα ουράνια δίδυμα. Μπορεί να είναι δημιουργικός και κοινωνικός τη μια στιγμή και ανήσυχος και σοβαρός την άλλη.

Αυτό το ζώδιο του αέρα μπορεί να αλλάξει εύκολα γνώμη. Να βαριέται και να φεύγει από ένα project, ένα χόμπι ή ακόμα κι από μία συνεργασία.

Οι Δίδυμοι χρειάζονται περιπέτεια και καινοτομία, αλλά και εξυπνάδα και ανθρωπιά. Παλεύουν με τη δέσμευση και το άγχος και στις σχέσεις, το να βρουν κάποιον που τους επιτρέπει ελευθερία και δεν ζηλεύει, αλλά είναι επίσης πρακτικός και προσγειωμένος, θα ήταν ιδανικό.

Καρκίνος: κυκλοθυμικός, κτητικός, αμυντικός

Ο Καρκίνος είναι ένα από τα πιο συναισθηματικά ζώδια. Κυβερνάται από τη σελήνη, η οποία επηρεάζει τις παλίρροιες, οπότε φαντάσου τι κάνει με τα συναισθήματα ενός Καρκίνου: συνεχώς σε ροή. Αυτό μπορεί να είναι εξαντλητικό και για τους ίδιους και για τους άλλους.

Η υπερβολική ευαισθησία επίσης δεν είναι για όλους. Ούτε η αίσθηση ότι είστε “ένα”. Για την ακρίβεια είναι τρομακτικό.

Την ίδια στιγμή όμως ως Καρκίνος θα σταθείς απέναντι για να προστατεύσεις τον εαυτό σου όπου χρειαστεί. Θα στήσεις την άμυνά σου και υποστηρίξεις όσο περισσότερο μπορείς τον ευαίσθητο εσωτερικό σου κόσμο.

Λέων: υπερβολικός, εγωιστής, καταπιεστικός

Ο «Βασιλιάς της ζούγκλας» είναι ένας από τους πιο πληθωρικούς και φλογερούς του ζωδιακού κύκλου. Ως φυσικός ηγέτης, ένας Λέων τείνει να παίρνει τα ηνία και να προσπαθεί να ελέγχει τις καταστάσεις. Επιμένει ότι εκείνος ξέρει το καλύτερο και πρέπει να τον ακολουθήσεις, μερικές φορές μπορεί να επιμένει τόσο που να ρισκάρει ακόμα κι έναν καυγά. 

Οι Λέοντες όμως, παράλληλα είναι συμπονετικοί και ζεστοί άνθρωποι.

Παρθένος: επικριτικός, νευρικός, ευερέθιστος

Οι Παρθένοι προσανατολίζονται τόσο έντονα στη λεπτομέρεια που έχουν χαρακτηριστεί τελειομανείς. Είναι προσγειωμένοι, λίγο άκαμπτοι, οργανωμένοι, συντηρητικοί και σκληρά εργαζόμενοι. Στο βάθος είναι παθιασμένοι και έχουν μια βαθιά αίσθηση ανθρωπιάς.

Οι Παρθένοι πρέπει να προσέχουν τη συναισθηματική τους υγεία. Όλη αυτή η σκέψη και ο σχεδιασμός μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε υπερβολική σκέψη, ανησυχία και άγχος. Σκέφτονται  πάντα τι θα μπορούσε να πάει στραβά και σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους γύρω από αυτό.

Όταν οι Παρθένοι εξισορροπούν τα χαρακτηριστικά τους γίνονται υπέροχοι φίλοι.

Ζυγός: αναποφάσιστος, επιφανειακός, εξαρτημένος στην ηρεμία

Οι Ζυγοί εκτιμούν την αρμονία, την ισότητα και την ισορροπία σε όλες τις πτυχές της ζωής τους. Με αυτή την ανάγκη για αρμονία, κινδυνεύουν μερικές φορές να είναι πολύ παθητικοί και να επιτρέψουν στους άλλους να πάρουν αυτό που θέλουν απλώς για να διατηρήσουν την ηρεμία. Ο φόβος τους τέτοιου είδους αναστατώσεις και συγκρούσεις μπορεί να κάνει αναποφάσιστους.

Είναι υπέροχος φίλος και ακροατής, παρέχοντας πάντα μια διπλωματική απάντηση στις δύσκολες στιγμές. Η ανάγκη τους για αρμονία είναι τόσο απαραίτητο στοιχείο στις σχέσεις που μπορεί να θυσιάσουν ακόμα και την αλήθεια τους για να διατηρήσουν την ηρεμία και την ειρήνη.

Σκορπιός: αποτραβηγμένος, ζηλιάρης, πονηρός

Οι Σκορπιοί είναι μία παρεξηγημένη ομάδα μυστήριων ανθρώπων. Ο Σκορπιός φαίνεται να ευδοκιμεί στη σκιά ζώντας μία διαρκή αναγέννηση μέσα στα σκοτάδια. Εξαιτίας αυτού, έχουν κάπως κακή φήμη ότι είναι χειριστικοί και σκληροί.

Οι Σκορπιοί έχουν την ικανότητα να επιτυγχάνουν αποτελέσματα με λεπτούς χειρισμούς. Έχει να κάνει με τη στρατηγική και την εξυπνάδα, που δεν είναι άσχημα στοιχεία.  Φυσικά, αυτή η δύναμη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κακόβουλα, αλλά ας τους δώσουμε το πλεονέκτημα της αμφιβολίας.

Τοξότης: απρόσεκτος, ανεύθυνος, απερίσκεπτος

Αυτοί οι φλογεροί ταξιδιώτες αναζητούν την περιπέτεια που έχει να προσφέρει η ζωή. Αναζητούν περιβάλλοντα όπου έχουν την ελευθερία να κάνουν ό,τι θέλουν, όταν θέλουν. Δεν είναι γνωστοί για τη διακριτικότητα τους και μοιράζουν τις σκέψεις τους χωρίς πολύ ανάλυση.

Ως ζώδιο της φωτιάς, θα πρέπει να λάβει υπόψη του πως αυτή η φωτεινή, φλεγόμενη λάμψη θα πρέπει να μην μειώνει το φως των άλλων. Για να μπορέσει να συνυπάρξει. Αν και ένας Τοξότης λατρεύει τόσο την ελευθερία και την περιπέτεια, κάτι που δυσκολεύει τις στενές φιλίες με διάρκεια. Επομένως, είναι σημαντικό να βρεθούν εκείνοι που είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν μαζί τους.

Αιγόκερως: πεισματάρης, ασυγχώρητος, ανυποχώρητος

Το ζώδιο της γης παραμένει πιστό στις ρίζες του. Ο Αιγόκερως είναι ένας σοβαρός και εργατικός άνθρωπος. Είναι έξυπνος και συνήθως έχει τις απαντήσεις. Αυτή η σιγουριά μερικές φορές μπορεί να κουράσει τους άλλους.

Δεν υποχωρεί εύκολα. Οι σχέσεις για εκείνον μπορεί να είναι μια μάχη (που αξίζει να δοθεί) αλλά γίνονται εύκολα υπέροχοι, προσγειωμένοι, ήρεμοι και επιτυχημένοι συνεργάτες και φίλοι.

Υδροχόος: αποστασιοποιημένος, δογματικός, μοιρασμένος σε πολλές “αποστολές” 

Τα δυνατά σημεία του Υδροχόου μπορούν εξίσου εύκολα να γίνουν οι αδυναμίες του. Είναι ένα ιδιόρρυθμο ζώδιο του αέρα, πραγματικά ελεύθερο πνεύμα.

Ως κάποιος που απολαμβάνει την ελευθερία, θέλει πάντα να κινείται με τον δικό του ρυθμό. Αυτή η ασυνέπεια είναι κατανοητή μερικές φορές, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε ένταση μέσα στις σχέσεις εάν συμβαίνει συνέχεια.

Ο Υδροχόος είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς του ζωδιακού κύκλου. Είναι πολύ ευαίσθητος, χρειάζεται τον χρόνο τους με τους ανθρώπους, αλλά όταν βρει τα πατήματά του, γίνεται απίστευτος φίλος.

Ιχθείς: παράλογος, ευαίσθητος, φυγόπονος

Ο ευγενικός Ιχθύς είναι ένας υπέροχος φίλος. Ως ζώδιο του νερού, παρασύρεται και μπορεί εύκολα να κυριαρχηθεί από τα συναισθήματα του, αν δεν είναι συγκεντρωμένος.

Είναι ανεκτικοί, διαισθητικοί και εξαιρετικοί ακροατές, αλλά δυσκολεύονται να απορροφήσουν τα συναισθήματα των άλλων άρα και συχνά βρίσκουν άσκοπο να ασχοληθούν περαιτέρω με τα προβλήματα των άλλων, αφού με τη δική τους λογική ο καθένας πρέπει να λύνει τα δικά του θέματα.

Επίσης, οι Ιχθύες είναι πολύ ευαίσθητοι και δυσκολεύονται να ακούσουν την κριτική σου, πληγώνονται. Έχουν επίγνωση για τα συναισθήματά τους, καθώς και για το είδος της υποστήριξης που είναι διατεθειμένοι να παράσχουν σε κάποιον, κι έτσι μπορούν να ζήσουν μια γεμάτη και συναισθηματικά υγιή ζωή.

Διαβάστε επίσης: 

Μπάρες με καρύδα, χωρίς ψήσιμο

Έλα, σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους στα social media

Πηγή: savoirville