Από τον κάδο σκουπιδιών στον Λευκό Οίκο (pics+vid)

Της Σταματίνας Σταματάκου 

Μαζί με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο θα εγκατασταθούν δύο σκυλιά, ένα γερμανικό λυκόσκυλο αγορασμένο από εκτροφέα, ο Champ αλλά και ένα ημίαιμο αδεσποτάκι που είχε βρεθεί ως κουταβάκι πεταμένο σε κάδο σκουπιδιών μαζί με τα αδερφάκια του, ο Major. Ο Major θα είναι το πρώτο σκυλί Αμερικανού Προέδρου που θα είναι υιοθετημένο και όχι αγορασμένο. 

Το ημίαιμο λυκοσκυλάκι μάλιστα όταν ήταν κουτάβι είχε εκτεθεί σε τοξικές ουσίες, τόσο εκείνο όσο και τα αδερφάκια του, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει τότε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο τότε δήμαρχος και νυν Πρόεδρος αποφάσισε να υιοθετήσει τον Major μετά από μήνυμα της κόρης του που του έστειλε την ανάρτηση με την ιστορία του. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

No ruff days on the trail when I have some Major motivation.

A post shared by Joe Biden (@joebiden) on

Βέβαια ο Τζορτζ Μπάιντεν είχε κατακριθεί έντονα από φιλοζωικές οργανώσεις όταν είχε αγοράσει το πρώτο του σκυλί από εκτροφέα ενώ στις ΗΠΑ γίνονται εκατομμύρια ευθανασίες κάθε χρόνο σε σκυλιά που δε βρίσκουν σπίτι και έχουν εγκαταλειφθεί. Και είχε κατακριθεί ιδιαίτερα γιατί είχε ως πολιτικός είχε υποστηρίξει ιδιαίτερα τα δικαιώματα των ζώων. Ωστόσο, την δεύτερη φορά που αποφάσισε να αποκτήσει σκύλο υιοθέτησε. 

Σημειωτέον ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ από τον Τζορτζ Ουάσινγκτον μέχρι τον Μπαράκ Ομπάμα που δεν είχε κανένα κατοικίδιο ζώο και φαινόταν ότι δεν συμπαθούσε καθόλου τα σκυλιά μιας και όταν ήθελε να μιλήσει υποτιμητικά για κάποιον τον χαρακτήριζε σκύλο. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Don’t tell Champ and Major.

A post shared by Joe Biden (@joebiden) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@DrBiden and I had a very important meeting with @drakeugriff while at Drake University yesterday.

A post shared by Joe Biden (@joebiden) on

Πηγή: skai.gr