Anatomy of a Scandal: Η νέα σειρά του Netflix ασχολείται με την #MeToo εποχή στο πολιτικό προσκήνιο

Όταν το 2018 κυκλοφόρησε το βιβλίο της Sarah Vaughan με τίτλο Anatomy of a Scandal, όλοι ήταν πεπεισμένοι πως πρόκειται για μία ιστορία που ξεπήδησε από τα εξώφυλλα των εφημερίδων. Φέτος, το Netflix φέρνει στις οθόνες μας τη συγκεκριμένη ιστορία υπενθυμίζοντας μας πόσο σημαντικό είναι το #MeToo κίνημα στον χώρο της πολιτικής.

Tο Anatomy of a Scandal αφορά την εξωσυζυγική σχέση ενός υπουργού της Μ. Βρετανίας

Ο James Whitehouse στην αρχή φαίνεται να τα έχει όλα. Έχει μία υπέροχη, στοργική σύζυγο, τα παιδιά του και τη δουλειά που πάντοτε ονειρευόταν. Ωστόσο, ένα σκάνδαλο ξεσπά και ξεκινά η κατάρρευση της υπέροχης εικόνας του James. Γίνεται γνωστό πως ο ίδιος διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με ένα νεαρό μέλος του γραφείου του, την Olivia και η εμπιστοσύνη της γυναίκας φυσικά κλονίζεται. Τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα όταν αυτή η σχέση καταλήγει σε κατηγορία για βιασμό.

Το σκάνδαλο σιγά σιγά ταράζει όχι μόνο την ζωή του James και της οικογένειας του, αλλά κλονίζει και ολόκληρη την πολιτική σκηνή της Αγγλίας. Ο James, όπως είναι αναμενόμενο, οδηγείται στο δικαστήριο, και είναι αναγκασμένος να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες εις βάρος του ενώ ταυτόχρονα επιμένει για την αθωότητα του.

Οι αίθουσες του δικαστηρίου δεν ήταν ποτέ ξανά τόσο ασφυκτικές

Μεγάλο μέρος της σειράς διαδραματίζεται μέσα στις αίθουσες του δικαστηρίου, εκεί όπου πρόκειται να αποκαλυφθεί τελικά και η αλήθεια. Από τη μία πλευρά, η σύζυγος του James προσπαθεί να υποστηρίξει την αθωότητά του και να σταθεί διπλά του. Από την άλλη, η εισαγγελέας της υπόθεσης έχει πεισθεί πως ο James είναι ένοχος. Έτσι η ιστορία μεταφέρεται σταδιακά στο επίπεδο ανάμεσα στις δύο γυναίκες που προσπαθούν να οδηγηθούν στην αλήθεια.

Δημιουργός της σειράς είναι ο άνθρωπος πίσω από το Big Little Lies

Mε βάση αυτό, ξέρουμε ήδη ότι περιμένουμε ένα τεταμμένο, πολιτικό, ψυχολογικό θρίλερ που θα τεστάρει τις αντοχές μας στην αλήθεια και το ψέμα. Πρωταγωνιστές της σειράς είναι η Siena Miller, η Michelle Dockery, αλλά και ο Rupert Friend στο ρόλο του James Whitehouse.

Το Anatomy of a Scandal θα κυκλοφορήσει στο Netflix στις 15 Απριλίου.

Διαβάστε ακόμα:

Η συνταγή για Skinny Blackberry Margarita

Bridgerton: Σε ποια εποχή είναι τελικά εύκολες οι σχέσεις;

Πηγή: Savoir ville