Alana Haim: Από τη σκηνή του Coachella στο Licorice Pizza

“That’s crazy”, αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της Alana Haim, όταν της προτάθηκε να πρωταγωνιστήσει σε μία ταινία που θα ήταν εμπνευσμένη από… την ίδια. “Crazy” ήταν και ο τρόπος που ήρθε στη ζωή. Ένα φτέρνισμα της μητέρας της ήταν αρκετό για να πει το πρώτο της “Hello” σε αυτό τον κόσμο, το Δεκέμβριο του 1991.

H Alana, έχει πατήσει τη δεκαετία των τριάντα αλλά “who cares” αφού η ίδια δηλώνει ότι νιώθει το πολύ 13. Η καταγωγή της είναι εβραϊκή, το στυλ της vintage, ως παιδί λάτρευε τον Goofy Goose, την κιθάρα και τη δεκαετία του 70΄. Δηλώνει περήφανη μουσικός και δεν φοβάται τα “challenges”. Το τελευταίο της μάλιστα, φαίνεται να έχει επιρροές από ’70s βινύλια και έναν έρωτα που ίσως και να μην είναι γραφτό να πάρει σάρκα και οστά.

Ναι καλά κατάλαβες. Η Alana Haim αυτή τη φορά συστήνεται στο κοινό μέσα από τη ταινία Licorice Pizza και μας δείχνει ακόμα ένα κρυφό της ταλέντο.

Haim the Band: Λίγα λόγια για το συγκρότημα που τη γνωρίσαμε

Η Alana από παιδί δεν φοβόταν να πειραματιστεί, προκειμένου να ανακαλύψει τα ταλέντα της. Ένα από αυτά είναι η αγάπη της για την κιθάρα, ενώ ξεχώριζε και για τις φωνητικές της ικανότητες.

Ήταν το μικρότερο μέλος της εβραϊκής αυτής οικογένειας και αυτός ήταν και ένας λόγος που ήταν αρκετά επιφυλακτική με το να ακολουθήσει την αγάπη που είχε για τη μουσική. Εκμυστηρευόταν στις αδερφές της τις φιλοδοξίες της και όλες μαζί, μια μέρα, τόλμησαν και δημιούργησαν το pop – rock συγκρότημα “HAIM”.

Η Este και η Daniella, οι δύο μεγαλύτερες αδερφές της, παρόλο που είχαν ξεκινήσει τα μουσικά τους βήματα σε άλλες μπάντες, αναγνώρισαν το ταλέντο της αδερφής τους και έκαναν πράξη πολύ γρήγορα αυτό που λέμε “Family First”. Ανάμεσα στα άλμπουμ που δημοσίευσαν, μεγάλη επιτυχία σημείωσε αυτό με τίτλο “Days are Gone”, το οποίο σκαρφάλωσε στη πρώτη δεκάδα των trends, στο Ηνωμένο Βασίλειο και όχι μόνο.

Μετά την επιτυχία αυτή, ξεκίνησε μία σειρά από sold – out συναυλίες και εμφανίσεις στα πιο μεγάλα φεστιβάλ όπως το Coachella. Και ενώ ο κόσμος ζητωκραύγαζε σε κάθε εμφάνιση τους, έρχεται άλλη μία επιτυχία για τις Haim: υπογράφουν δισκογραφική συμφωνία με τον Jay – Z και έχουν την πρώτη τους υποψηφιότητα για το καλύτερο άλμπουμ, στα Grammys 2020.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος στη ταινία “Pizza Licorice”

Η ταινία, εμπνευσμένη από την ίδια την Alana, σου “ανοίγει την όρεξη” για μεγάλους έρωτες, καλοκαιρινές εμπειρίες και ατελείωτες εξορμήσεις στη κοιλάδα του Σαν Φρανσίσκο. Είναι μία αμερικανική κωμωδία με στοιχεία δράματος, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Paul Thomas. Ο ίδιος φαίνεται να ήταν στενός παρατηρητής της οικογένειας Haim, με μία μεγαλύτερη αδυναμία στο φωτεινό χαρακτήρα της Alana.

”Tomorrow may not be your day” λέει το soundrack της ταινίας και καθόλου δεν μας πειράζει αφού έχουμε ήλιο, ζέστη και ένα ειδύλλιο να ξετυλίγεται. Ο Γκάρι γνωρίζει την Alana και μέσα από τις μεταξύ τους περιπέτειες αντιλαμβανόμαστε τον αινιγματικό τίτλο της ταινίας και το κυρίως νόημα του. Πόση σχέση μπορεί να έχουν τα βινύλια και η μουσική βιομηχανία των 70΄ με τον τρόπο που ερωτεύονταν οι άνθρωποι εκείνη την εποχή; Η ιστορία αγάπης του Γκάρι, ενός έφηβου, με τη δέκα χρόνια μεγαλύτερη του Alana, μας ταξιδεύει στον τρόπο που αγαπιoύνταν οι άνθρωποι πριν από τέσσερις δεκαετίες. Η φιλία τους δεν αργεί να εξελιχθεί σε αγάπη, οι δυο τους είναι υπερβολικά δεμένοι και αχώριστοι, όμως μία σειρά γεγονότων μας κάνει να αντιληφθούμε ότι δεν ήταν γραφτό οι δυο τους να είναι μαζί.

Το ειδυλλιακό τοπίο, ο vintage ρομαντισμός και ο μοναδικός τρόπος που επικοινωνούν μεταξύ τους, δεν αρκεί για να ευδοκιμήσει αυτό το love Story, αλλά αρκεί για να έχει σήμερα η ταινία πολλές υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες. Όλοι μιλούν για ένα εξαιρετικό καστ, που ζωντανεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία καλοκαιρινή ρομαντική ιστορία αγάπης.

Γιατί αγαπάμε την Alana Haim

Είναι πράγματι ένα αυθόρμητο κορίτσι, όπως θέλει να δηλώνει και η ίδια, με πολλά ταλέντα και ευγενικό χαρακτήρα. Μέσα από τις συνεντεύξεις της ξεχωρίζει για το χιούμορ της και μέσα από τις επαγγελματικές της επιλογές για την αυθεντικότητα της. Χωρίς να κάνει τίποτα επιτηδευμένο στη ζωή της, καταφέρνει να κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού και όλοι να μιλούν για την προσωπικότητα της, την πολυτάλαντη φύση της και το απαράμιλλο vintage στυλ.

Μήπως να “δοκίμαζες” κι εσύ τη “Pizza Licorice”;

Διαβάστε επίσης: 

Πώς καταλήξαμε στη δαιμονοποίηση της σιωπής;

Η συνταγή για να φτιάξεις το δικό σου cheesecake με ricotta, χωρίς γλουτένη

Πηγή: savoirville