Θεσσαλονίκη: Ρεσιτάλ... απιστίας στο Μπενσουσάν Χαν ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Κόντρα στις κόκκινες καρδιές, τα χνουδωτά αρκουδάκια και τις κάθε είδους προσφορές για ερωτευμένους, στο Μπενσουσάν Χαν στήνεται για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ένα Ρεσιτάλ Απιστίας.

Στην οδό Εδέσσης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η ολοήμερη εκδήλωση -από τις 12 το μεσημέρι ως τις 11 το βράδυ- που σχεδίασαν και υλοποιούν η Ιωάννα Μαμακούκα και ο Στυλιανός Ντοκούζ, εξερευνά τα όρια της πολυσυντροφικότητας, των παράλληλων σχέσεων, του ελεύθερου έρωτα και της δύναμής του, με κείμενα από την παγκόσμια λογοτεχνία, μουσική και ένα «ηδονικό», όπως το χαρακτηρίζουν, μπαζάρ με είδη δώρων «έρωτος/εκδίκησης, πίστης/απιστίας, πρόσκλησης/πρόκλησης, εξιλέωσης/αμαρτίας», όπως σημειώνουν.

Στόχος των διοργανωτών είναι με διάθεση αμφισβήτησης της καθιερωμένης μορφής του έρωτα, να διακωμωδήσουν τη γιορτή των ερωτευμένων.

Με χιούμορ απέναντι στα δεινά που εκείνος φέρνει, θα διαβάσουν αποσπάσματα από το «Δεκαήμερο» του Βοκάκιου, «Τα μυστικά της νύχτας» του Μισέλ Τουρνιέ, τον «Δον Ζουάν» του Μολιέρου και άλλα κείμενα από το παγκόσμιο ρεπερτόριο «προς μίμηση ή εξορκισμό», όπως αναφέρει η κ. Μαμακούκα.

Στο ίδιο... αντιδραστικό στην ημέρα κλίμα θα είναι και η μουσική που θα παίζει στο Μπενσουσάν Χαν, ενώ το «Ρεσιτάλ Απιστίας» περιλαμβάνει τέλος «έκθεση» και «προσκύνημα» του λειψάνου του Αγίου φτιαγμένο από τσουρέκι για να «μεταλάβουν» οι «ερωτόπιστοι», όπως σημειώνει ο κ. Ντοκούζ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ