Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου

Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου  

Τρωάδες, σε σκηνοθεσία Violet Louise στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Στο πλαίσιο των Νέων Αναγνώσεων του Ευριπίδη που συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης & το Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, παρουσιάζεται στις 13 Σεπτεμβρίου, Tετάρτη στις 21.00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η πολυμεσική παράσταση «Τρωάδες» σε σκηνοθεσία και μουσική της Violet Louise. Οι «Tρωάδες» από την Violet Louise  σε μετάφραση Μιχάλη Κακογιάννη, με την Αγλαΐα Παππά στο ρόλο της Εκάβης, δεν είναι ακόμα ένα κλασσικό ανέβασμα του έργου του Ευριπίδη.Aλλά μία σύγχρονη διασκευή του ποιητικού κειμένου όπου ο ήχος, η μουσική και η εικόνα συνυπάρχουν δημιουργικά με τους τρεις αφηγητές επί σκηνής.*Παίζουν: Αγλαΐα Παππά, Γιάννης Κατσιμίχας, Violet Louise.
Τετάρτη 13/9, 21:00
Εισιτήρια: 10€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλ: 2103418550. E-mail: info@mcf.gr | www.mcf.gr

Ιππόλυτος, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο «Σχολείον της Αθήνας» – Ειρήνη Παππά

O «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, μετά το sold out στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου ολοκληρώνει τον κύκλο των παράστασεών του στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Το έργο παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο σε μια τολμηρή παράσταση που αναδεικνύει το άγριο σύμπαν του έργου του Ευριπίδη, την καταλυτική δύναμη του πάθους στις ζωές των ανθρώπων, τη γύμνια της ύπαρξης, τις καταστροφικές συνέπειες της αδιαλλαξίας αλλά και της υπέρβασης των φυσικών νόμων και των ανθρώπινων ορίων. *Παίζουν: Κόρα Καρβούνη, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσορτέκης, Ορέστης Χαλκιάς.
«Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά»: 23, 24, 25, 26 και 27 Αυγούστου και 13, 14, 15, 16, 17 Σεπτεμβρίου στις 21:00 | Πρόγραμμα περιοδείας.
Εισιτήρια: 8€ γενική είσοδος. 14€ άνω των 65 ετών. 10€ σπουδαστές/φοιτητές/ΑμεΑ/άνεργοι. Προπώληση: ticketservices.gr. 
«Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά», Λεωφ. Αθηνών-Πειραιώς 52, Πειραιάς. Τηλ: 21 0528 8170.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr

Πηγή: skai.gr