Οντισιόν για τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα της ΕΛΣ

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 16.00 έως τις 21.00 στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής προσκαλούν σε ακρόαση μουσικούς, έμπειρους και ερασιτέχνες, από διαφορετικές εθνικότητες και μουσικά είδη, με στόχο τη συμμετοχή τους στο ήδη υπάρχον μουσικό σύνολο της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας της ΕΛΣ.

Η Διαπολιτισμική Ορχήστρα εγκαινιάστηκε το 2018 και αποτελείται από μουσικούς ποικίλων προελεύσεων, μουσικών καταβολών και εμπειριών. Η κυρίαρχη ιδέα της δημιουργίας της είναι η ικανότητα της μουσικής να αποτελέσει κοινό τόπο, ως πυρήνας ισότιμης συνάντησης και αλληλεπίδρασης.

Στόχος του εγχειρήματος είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων, αλλά και των ακροατών της ορχήστρας, με μουσικά είδη από διαφορετικές χώρες και εποχές, ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός και η μουσική συνδημιουργία μέσα από εκπαιδευτικές διαδικασίες ανταλλαγής και συμμετοχικότητας.

Το ρεπερτόριό της είναι ιδιαίτερα ευρύ και εκτείνεται από την παραδοσιακή μουσική των χωρών προέλευσης των μελών της μέχρι τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, ενώ δεν διαθέτει προσανατολισμό κλασικού ρεπερτορίου και δεν συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμά της κλασικά μουσικά έργα.

Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, η Διαπολιτισμική Ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες συναυλίες με μεγάλη επιτυχία σε ποικίλους χώρους, συναυλιακούς και μη, εντός και εκτός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Προαύλιος χώρος Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, Προαύλιος χώρος Μουσείου Ακρόπολης στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής της ΕΛΣ).

Υπεύθυνος της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας από την έναρξη του συνόλου είναι ο Χάρης Λαμπράκης.

H εκδήλωση ενδιαφέροντος γίνεται αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 16.00 έως τις 21.00 στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Συγγρού 364, 176 74 Καλλιθέα.

Λήξη προθεσμίας υποβολής συμμετοχής: Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Ανακοίνωση προγράμματος ακρόασης:  Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 μέσω email

Σχετικά με τη διαδικασία

-- Το ρεπερτόριο της ακρόασης είναι ελεύθερο (από διαφορετικές μουσικές παραδόσεις, αυτοσχεδιασμός κλπ.) και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα απόσπασμα ή ολόκληρο μουσικό κομμάτι διάρκειας όχι μεγαλύτερης των 3 λεπτών, το οποίο θα είναι για σόλο όργανο (χωρίς συνοδεία).

-- Για την ακρόαση οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να φέρουν μαζί τους το μουσικό τους όργανο. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, παρακαλούνται να ενημερώσουν τις Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις έγκαιρα προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις.

-- Προκειμένου να διασφαλιστεί ο διαπολιτισμικός χαρακτήρας της ορχήστρας, παράλληλα με τις μουσικές δεξιότητες των υποψηφίων, θα ληφθεί υπόψη το μουσικό είδος ειδίκευσης, το μουσικό όργανο και η εθνικότητα των υποψηφίων.

Για πληροφορίες σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής και τη φόρμα εγγραφής μπορείτε να επικοινωνήσετε στο education@nationalopera.gr και το 2130885755 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10.00-17.00).

Έναρξη - Λήξη προβών: Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 - Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Ημέρα, ώρα και τόπος διεξαγωγής εργαστηρίου: κάθε Δευτέρα 18.00-21.00 στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Συγγρού 364, 176 74 Καλλιθέα

Όροι και προϋποθέσεις

-- Η συμμετοχή στη Διαπολιτισμική Ορχήστρα είναι δωρεάν.

-- Η συμμετοχή στο εργαστήριο προϋποθέτει την παρουσία των συμμετεχόντων καθ' όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου. 

-- Ενημέρωση για την αποδοχή ή την απόρριψη συμμετοχής θα αποσταλεί αποκλειστικά σε κάθε αιτούντα/ούσα μέσω email.

Πηγή: skai.gr