Πέθανε η πρωταγωνίστρια του μιούζικαλ «Grease» Ολίβια Νιούτον Τζον

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια έδινε επί πολλά χρόνια μάχη με τον καρκίνο, καθώς το 1992 είχε διαγνωσθεί με καρκίνο του μαστού. 

Έφυγε από τη ζωή, στα 73 της χρόνια, η Ολίβια Νιούτον Τζον, συμπρωταγωνίστρια του Τζον Τραβόλτα στο θρυλικό μιούζικαλ Grease. Η ηθοποιός και τραγουδίστρια έδινε επί πολλά χρόνια μάχη με τον καρκίνο, καθώς το 1992 είχε διαγνωσθεί με καρκίνο του μαστού. 

Ο σύζυγός της, Τζον Ίστερλιγκ, ανήρτησε την είδηση στην επίσημη σελίδα της στο Facebook γράφοντας:

"Η Dame Olivia Newton-John (73) έφυγε ειρηνικά στο ράντσο της στη Νότια Καλιφόρνια σήμερα το πρωί, περιτριγυρισμένη από οικογένεια και φίλους. Ζητάμε από όλους να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή της οικογένειας κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης περιόδου".

Ήταν αφοσιωμένη στην έρευνα της φυτικής ιατρικής και της αντιμετώπισης του καρκίνου. Αντί για λουλούδια, η οικογένεια ζήτησε να γίνουν δωρεές στη μνήμη της στο Ταμείο του Ιδρύματος Olivia Newton-John (ONJFoundationFund.org).

Η Αγγλο-Αυστραλή Ολίβια Νιούτον Τζον (26 Σεπτεμβρίου 1948 – 8 Αυγούστου 2022)  ήταν στιχουργός, ηθοποιός, χορεύτρια, επιχειρηματίας και ακτιβίστρια. 

Γεννήθηκε στο Κέιμπριτζ στη Βρετανία. Έλαβε τέσσερις φορές βραβείο Γκράμμυ μπήκε πέντε φορές στο number-one και δέκα φορές στο top-ten του Billboard Hot 100 ενώ δυο δίσκοι της έχουν καταλάβει την πρώτη θέση στο Billboard 200. Έντεκα από τα singles της (συμπεριλαμβανομένων δυο πλατινένιων δίσκων) και 14 δίσκοι της (συμπεριλαμβανομένων δυο πλατινένιων και τεσσάρων διπλά πλατινένιων) έχουν γίνει χρυσοί. Πούλησε σχεδόν 100 εκατ. δίσκους παγκοσμίως και θεωρείται μια από τους καλλιτέχνες με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως. Πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ Grease (1978) και το ομώνυμο τραγούδι είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα στην ιστορία της μουσικής ενώ το single "You're the One That I Want", με τον συμπρωταγωνιστή της Τζον Τραβόλτα, είναι ένα από τα singles με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Ήταν επίσης ακτιβίστρια για ζητήματα του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των ζώων. 

Η Νιούτον Τζον παντρεύτηκε δυο φορές. Απέκτησε μια κόρη, τη Χλόη Λάτανζι, με τον πρώτο σύζυγό της, τον ηθοποιό Ματ Λάτανζι. Το 2008 παντρεύτηκε τον Τζον Ίστερλιγκ.

Πηγή: skai.gr