Ο Μ. Φραγκούλης και η D. Myers χθες στο 1ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο Αττικό Άλσος-Το πρόγραμμα των επόμενων εκδηλώσεων  

Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις της εβδομάδας 

Σε άλλες εποχές με διασκευές και τραγούδια από́ το ελληνικό́ και παγκόσμιο ρεπερτόριο ταξίδεψαν το κοινό οι αγαπημένοι καλλιτέχνες Μάριος Φραγκούλης και Deborah Myers, χθες στο θέατρο «Κατίνα Παξινού» στο Αττικό Άλσος, όπου διεξάγεται το 1ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής, (έως 2 Οκτωβρίου).

Στη συναυλία παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χάρης Ρώμας και πλήθος πολιτών.

Ο κ. Πατούλης στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες και τους μουσικούς τους και επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της Αττικής με στόχο τη στήριξη του καλλιτεχνικού κόσμου και την πολιτιστική ψυχαγωγία των πολιτών τους, οποίους και κάλεσε «να απολαύσουν μοναδικές παραστάσεις και συναυλίες στον εμβληματικό χώρο» του ανακαινισμένου θεάτρου «Κατίνα Παξινού».

Το πρόγραμμα αυτήν την εβδομάδα έχει ως εξής:

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τον Ματθαίο και τον Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη, σε ένα μουσικό συναπάντημα από παραδοσιακό τραγούδι των Ελλήνων του Πόντου και το πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου.

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Βάρα Νταγερέ». Με τα ωραιότερα κλασικά λαϊκά τραγούδια μεγάλων δημιουργών κι αναφορές στην παράδοση και το ρεμπέτικο. Ερμηνεύουν ο Μπάμπης Βελισσάριος, ο Δημήτρης Ρέππας και (φιλική συμμετοχή) η Στέλλα Καρύδα.

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου: Μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ή εμένα ή την άλλη» με τη Λένα Αλκαίου και τη Σοφία Βόσσου.

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τη Μαρίνα Σάττι.

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία «Ταξίδι στο χρόνο» με την Τερέζα και τον Γιώργο Κατσαρό και το συγκρότημα Latina Loca.

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης-Ωδή στους συνθέτες και στιχουργούς που έντυσαν τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου με τους ήχους τους», με την Τίνα Τράκου και τον μαέστρο Νίκο Κρητικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ