Μουσικό ταξίδι στην Ευρώπη από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Την ορχήστρα διευθύνει ο Κωνσταντίνος Δημηνάκης, ενώ την ιδέα, τα κείμενα και την παρουσίαση κάνει η Μαριάνα Μποζαπαλίδου.

Ένα νοερό ταξίδι σε χώρες της Ευρώπης προσφέρει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο κοινό της πόλης. Από τις άκρες της ευρωπαϊκής ηπείρου, τη Φινλανδία και την Ισπανία, θα το ταξιδέψει μουσικά μέχρι την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Αυστρία αλλά και τη χώρα μας.

Το «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με την Κ.Ο.Θ.» είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, που απευθύνεται τόσο σε δημοτικά σχολεία όσο και σε νηπιαγωγεία.

Πρόκειται για τη σειρά των επιτυχημένων συναυλιών που θα συνεχιστούν τον Φεβρουάριο για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και για οικογένειες.

Αποσπάσματα από έργα σπουδαίων Ευρωπαίων συνθετών θα παρουσιαστούν στην αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., προσφέροντας μία πανδαισία μελωδιών από κάθε άκρη της ηπείρου μας, που θα φέρει τα παιδιά σε επαφή με κάποια από τα πιο αγαπημένα συμφωνικά έργα του ευρωπαϊκού ρεπερτορίου και τον μουσικό πολιτισμό ολόκληρης της Ευρώπης.

Ταυτόχρονα, μέσω βίντεο, παιδιά από κάθε γωνιά της Ευρώπης, θα εξετάσουν το ζήτημα της εθνικής ταυτότητας στη μουσική και πώς η παράδοση, το περιβάλλον, το κλίμα, η γλώσσα, η ιστορία και κατά συνέπεια οι χοροί και τα τραγούδια μιας χώρας αποτυπώνονται στη λόγια μουσική της.

Την ορχήστρα διευθύνει ο Κωνσταντίνος Δημηνάκης, ενώ την ιδέα, τα κείμενα και την παρουσίαση κάνει η Μαριάνα Μποζαπαλίδου.

Οι συναυλίες θα δοθούν για τα σχολεία στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 18 (την επόμενη ημέρα), με μία οικογενειακή συναυλία.

Πηγή: skai.gr