Μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα που πρέπει να ανακαλύψετε – Θα περάσετε υπέροχα…

Συγκεντρώσαμε τα κορυφαία μουσικά φεστιβαλ που θα πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι σε βουνά, παραλίες και άλλους υπαίθριους χώρους  

Μια λίστα με τα πιο hot καλοκαιρινά μουσικά φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθούν σε διάσπαρτους προορισμούς ανά την Ελλάδα και αποτελούν την ιδανική αφορμή για συντομες ή πολυήμερες εξορμήσεις!

  • MuSifanto στη Σίφνο

Σίφνος

Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Musifanto επιστρέφει για μία απολαυστική και ιδιάιτερη εβδομάδα στη Σίφνο. Τα πρώτα events έχουν ξεκινήσει ήδη απο τις 4 Ιουλίου, ενώ μέχρι τις 10 Ιουλίου το MuSifanto προσκαλεί όσους το προτιμήσουν, να αγκαλιάσουν την κλασική πτυχή της μουσικής και να μάθουν περισσότερα για αυτήν. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με αναγεννησιακό αέρα, με την συναυλία των μπαρόκ Canto Soave, ενώ ακολουθεί μία πλούσια γκάμα συναυλιών, ρεσιτάλ αλλά και μουσικών σεμιναρίων για όλες τις ηλικίες, απο καταξιωμένους καλλιτέχνες. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικότερα το πρόγραμμα εδώ.

Η είσοδος σε όλα τα events είναι ελεύθερη. 

  • Γιορτές της Γης - Earth Festival στη Βλάστη Κοζάνης

Η διοργάνωση μας ενημερώνει εξ αρχής· δεν πρόκειται για φεστιβάλ, αλλά για περιπέτεια. Το Earth Festival, το οποίο πραγματοποιείται στο χωριό Βλάστη της Κοζάνης απο 5 έως 9 Ιουλίου, μας προτρέπει να κάνουμε αποτοξίνωση απο τα κινητά μας, να πάρουμε ζακέτα και όλη τη θετική μας ενέργεια.  Σε  κλίμα ευφορίας και πεντακάθαρου αέρα, η πρώτη μέρα των Γιορτών της Γης θα ξεκινήσει με γλέντι στην πλατεία της Βλάστης με τους Ρουμπαγιάτ να δίνουν παλμό. Στο πέρας του φεστιβάλ θα εμφανιστούν επίσης μεταξύ άλλων τα πάντα ξεσηκωτικά μουσικά σχήματα Γκιντίκι, Κωγιαμάν και Banda Entopica, o ζεν Φοίβος Δεληβοριάς, οι Θραξ Πανξ, Bojan Krstic και Κοινοί Θνητοί. Την «τελετή λήξης» των Γιορτών αναλαμβάνουν οι Δρομολάγνοι σε ένα αξέχαστο πάρτι στο Βουνό.

5-9 Ιουλίου
Προπώληση: 3ήμερα early birds: 25€ (limited), 3ήμερα: 30€ (μέχρι και Πέμπτη 6/7), Είσοδος: 12€/ημέρα, 30€/3 ημέρες
Πληροφορίες & σημεία προπώλησης εδώ.

  • Fiesta Voio Festival

Fiesta Voio Festival

Μία νεότερη διοργάνωση είναι αυτή του Fiesta Voio Festival, το οποίο για δεύτερη χρονιά λαμβάνει χώρα στο Μικρόκαστρο, μόλις 32 χιλιόμετρα μακριά από την Κοζάνη, 13-16 Ιουλίου. Ακριβώς στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα, σε ένα ρομαντικό και κατάφυτο μέρος, το μουσικο-κατασκηνωτικό φεστιβάλ, μας δελεάζει για μία αξέχαστη μελωδική και όχι μόνο εμπειρία. Προβλέπεται ένα φάσμα πολλά υποσχόμενων δραστηριοτήτων, όπως ιππασία, zipline και canoe kayak στον δροσερό Αλιάκμονα. Κάποιοι από τους καλλιτέχνες που θα παραβρεθούν είναι οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελεονόρα Ζουγανέλη, Γιάννης Αγγέλακας & 100°C, Bloody Hawk, Planet of Zeus, Εθισμός και πολλοί άλλοι. Εξερευνήστε το πρόγραμμα εδώ.

13-16 Ιουλίου
Τιμή ολοήμερου εισιτηρίου: 15 ευρώ
Τιμή 4ήμερου εισιτηρίου: 40 ευρώ 

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr