Louis Faurer: Έκθεση για τον «μελαγχολικό παρατηρητή» στο Παρίσι

Ο δρόμος ήταν το αγαπημένο μέρος του 

Έως τις 29 Οκτωβρίου η Les Douches la Galerie στο Παρίσι φιλοξενεί την έκθεση «Louis Faurer, Le Guetteur Mélancolique (Ο Μελαγχολικός Παρατηρητής)», που παρουσιάζει περίπου 20 φωτογραφίες του Αμερικανού φωτογράφου, δίνοντας τη δυνατότητα να εκτιμηθεί το ταλέντο του.

Ο Louis Faurer γεννήθηκε το 1916 στη Φιλαδέλφεια και η εγκατάστασή του στη Νέα Υόρκη το 1947 ήταν αποφασιστική. «Τα χρόνια από το 1946 έως το 1951 ήταν σημαντικά. Σχεδόν καθημερινά φωτογράφιζα και το υπνωτιστικό φως το δειλινού με οδηγούσε στην Times Square» είχε αφηγηθεί. Γοητευμένος από το Μεγάλο Μήλο, ο Faurer παρουσίασε μία φαντασμαγορική όψη της πόλης, παίζοντας με τις σκιές και τις αντανακλάσεις.

Ο δρόμος ήταν το αγαπημένο μέρος του, αλλά σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους σύγχρονούς του δεν αναζητούσε ανέκδοτες ιστορίες ή πολύχρωμες εικόνες. Και ενώ στον πυρήνα της δουλειάς του είναι ο άνθρωπος, με τον φακό του αιχμαλωτίζει πλήθη που διαβαίνουν στους δρόμους, τα χαμόγελα μίας ομάδας φίλων σε ένα κουπέ στο Broadway, φιγούρες σαν σκιές να τοποθετούν τα γράμματα σε διαφημιστική πινακίδα κινηματογράφου.

Πηγή: skai.gr