Κλείσιμο

Λέων Τολστόι: Τα εμβληματικά έργα του συγγραφέα που μας «άνοιξε» την ψυχή του

Σαν σήμερα, στις 28 Αυγούστου του 1828 (με το παλαιό ημερολόγιο) γεννήθηκε ο εμβληματικός Ρώσος συγγραφέας Λέων Τολστόι, μια από τις καθοριστικότερες και επιδραστικότερες μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Σαν σήμερα, στις 28 Αυγούστου του 1828 (με το παλαιό ημερολόγιο) γεννήθηκε ο Ρώσος συγγραφέας, κριτικός και δραματουργός, Λέων Τολστόι, μία από τις σημαντικότερες μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ο οποίος έμεινε στην ιστορία για τον εμβληματικό ρεαλισμό του, την καινοτομία της ψυχολογικής πρόζας του, τη δεξιοτεχνία του στην σκιαγράφηση των χαρακτήρων και την ευφυή χρήση της μυθοπλασίας ως όχημα για την αποκάλυψη των μυστηρίων της ζωής.

Τα πρώτα χρόνια

Ο Λέων Τολστόι, γιος επιφανών μελών της ρώσικης αριστοκρατίας, γεννήθηκε στο οικογενειακό κτήμα Γιάσναγια Πολιάνα, νότια της Μόσχας. Τόπος όπου θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, γράφοντας, εκεί, τα πιο σημαντικά έργα του.

Η παιδική του ηλικία θα σημαδευτεί από την απώλεια αγαπημένων προσώπων. Μόλις στα εννιά του χρόνια έχει χάσει και τους δύο γονείς του, ενώ μετά και τον θάνατο της θείας του Αλεξάνδρας, το 1841, αναγκάζεται μαζί με τα τέσσερα αδέρφια του να μετακομίσει στο Καζάν, υπό την φροντίδα άλλων συγγενικών προσώπων.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr

Πηγή: monopoli.gr