Σήμερα ο τελικός της πρώτης Κινηματογραφικής Ολυμπιάδας με έντονο ελληνικό...άρωμα

Σήμερα, Κυριακή 8 Μαΐου, από τις 18.30 μέχρι τις 22.30 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, (Ιερά Οδός 48, Γκάζι, Είσοδος ελεύθερη) θα διεξαχθούν οι τελικοί της πρώτης "Film Olympiad". 

Η "Film Olympiad" ξεκίνησε την δράση της πέρυσι με έδρα την Ελλάδα σε μια διεθνή πρωτοβουλία, δέχεται ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation) και σε μόλις 10 μήνες συγκέντρωσε πάνω από 370 ταινίες από 62 χώρες. Πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ κινηματογράφου - το πρώτο διεθνώς με ένα σύστημα διαγωνισμού που παραπέμπει σε μοντέλα αθλητικών διοργανώσεων με Grand Prix, ομίλους και νοκ-άουτ φάσεις, με Χρυσά, Ασημένια και Χάλκινα μετάλλια σε 30 κατηγορίες, και με πληθώρα επιπρόσθετων καινοτομιών, οι οποίες σκοπεύουν σε μια πιο συναρπαστική και διαφανή προσέγγιση των ταινιών, τόσο για τους κινηματογραφιστές όσο και για τους θεατές.

Στους υποψήφιους για μετάλλια ξεχωρίζουν ο υποψήφιος για Όσκαρ Doug Roland (ΗΠΑ), ο πολυβραβευμένος Bogdan Muresanu (Ρουμανία) oι οποίοι διεκδικούν από τρια μετάλλια (Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Ιδέας), ο Ισπανός ηθοποιός υποψήφιος για βραβείο Goya Vincente Vergara αλλά και Έλληνες ηθοποιοί και κινηματογραφιστές, από τους οποίους ξεχωρίζουν ο ανερχόμενος Χρήστος Σαγιάς (υποψήφιος για 3 μετάλλια) και οι Λένα Παπαληγούρα και Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Την Παρασκευή, στον ιστορικό κινηματογράφο "Αθηνά", έλαβε μέρος και η φάση των 16 του φεστιβάλ, ενώ ακολούθησε και μια συζήτηση με τους πολυβραβευμένους και ανερχόμενους σκηνοθέτες, Αντώνη Μorgan Κωνσταντουδάκη και Θοδωρή Σαράφη.

Οι Έλληνες κινηματογραφιστές μπορούν να υποβάλλουν τώρα την ταινία τους για την επόμενη διοργάνωση του Film Olympiad στο www.filmfreeway.com/filmolympiad


 

Πηγή: skai.gr