Κέρκυρα - «Βαρκαρόλα»: Μάγεψε η γιορτή της θάλασσας στη Γαρίτσα - Δείτε βίντεο - φωτό

Υπό το φως του φεγγαριού, η θάλασσα γέμισε με δεκάδες βαρκάκια που έφεραν δάδες θυμίζοντας σε όλους, σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, τον Άγιο Σπυρίδωνα που εκδίωξε τους Τούρκους από το νησί

Με το «τραγούδι της θάλασσας» γέμισε χρώμα και μελωδία η «Βαρκαρόλα» της Κέρκυρας, που έλαβε χώρα αργά χθες Τετάρτη το βράδυ στη «Σκάλα του Δημάρχου» στη Γαρίτσα. Πρόκειται για μία τοπική γιορτή που ξεκίνησε το 1984 ο Οργανισμός Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων (ΟΚΕ) σε ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος για τη σωτηρία του νησιού το 1716 από τους Οθωμανούς.

Κέρκυρα

φωτό corfutvnews.gr

Υπό το φως του φεγγαριού, η θάλασσα γέμισε με δεκάδες βαρκάκια που έφεραν δάδες θυμίζοντας σε όλους, σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, τον Άγιο Σπυρίδωνα που εκδίωξε τους Τούρκους από το νησί κρατώντας μία δάδα στα χέρια. Η παραλιακή της Γαρίτσας «πλημμύρισε» από μουσικά ακούσματα από τον κόσμο της κλασικής μουσικής και της όπερας. Barcarolles, Aries, Duetti και Ensembles, θέματα εμπνευσμένα από τη θάλασσα, τη νύχτα και το φεγγάρι, από αγαπημένες όπερες των Bellini, Bizet, Catalani, Delibes, Dvořák, Gershwin, Gounod, Lehár, Mozart, Offenbach, Rachmaninoff, Rossini και Verdi καθώς και έργα των Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Σακελαρίδη και Χατζιδάκι, ερμήνευσαν οι λυρικοί τραγουδιστές Βασιλική Καραγιάννη, Σταματίνα Καρύδη, Παντελής Κοντός, Άρτεμις Μπόγρη, Άννα Στυλιανάκη και Άγγελος Χοντρογιάννης. Στο πιάνο τους συνόδευσαν ο μαέστρος Νίκος Βασιλείου και η Μαριλένα Ελούλ. Βιολί η Αγγέλα Φαναριώτη. Τσέλο ο Αμβρόσιος Βλαχόπουλος. Ακορντεόν ο Σπύρος Καλογερόπουλος. Επίσης, συμμετείχε η Νεανική Μαντολινάτα αποτελούμενη από τους Ιωάννη Γαστεράτο, Μαρία Γιαννούλη, Καίτη Δένδια, Αγγελική Δημουλή, Αντώνη Ζερβόπουλο, Αλεξία Θύμη, Κωνσταντίνα Καρατζιά, Σταματίνα Καρύδη, Νάντια Κολοβού, Πόπη Κούρκουλου, Άννα Μαζαράκη, Αυγουστέλα Πουλή και Ανδρέα Σκαρλάτο. Τη σκηνοθεσία και την παρουσίαση της βραδιάς υπέγραψε ο Πέτρος Γάλλιας.

Κέρκυρα

φωτό corfutvnews.gr

Η εκδήλωση «Το τραγούδι της θάλασσας-Βαρκαρόλα» υλοποιήθηκε από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων (ΟΚΕ) και την υποστήριξη του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας (ΝΑΟΚ), του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων «Κόντρα Φόσσα», του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κόλπου Γαρίτσας-Ανεμόμυλου, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας-Τμήμα Τροχαίας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας και της ΕΡΤ-ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Την εκτέλεση της παραγωγής και την τεχνική υποστήριξη της βραδιάς είχε αναλάβει το ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος.

Η γιορτή, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες κόσμου, ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, με δεκάδες πυροτεχνήματα στον ουρανό του Ιονίου Πελάγους.

Κέρκυρα

φωτό corfutvnews.gr 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ