Συλλέκτρια κομμάτιασε το έργο τέχνης του Τζεφ Κουνς «Μπαλόνι Σκύλος», αξίας 42.000 δολαρίων - Φωτό

Ο καλλιτέχνης Στέφεν Γκάμσον δήλωσε στην Miami Herald ότι θαύμαζε  το γλυπτό, όταν «μια ηλικιωμένη γυναίκα το ακούμπησε, ρίχνοντάς το από το βάθρο του»

Το έργο τέχνης του εκκεντρικού Αμερικανού καλλιτέχνη της ποπ αρτ Τζεφ Κουνς, «Μπαλόνι Σκύλος», αξίας 42.000 δολαρίων έκανε κομμάτια και θρύψαλα, άθελά της, σύμφωνα με μαρτυρίες, συλλέκτρια σε γκαλερί του Μαϊάμι της Φλόριντα στις ΗΠΑ!

Το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της αποκλειστικής βραδιάς εγκαινίων μόνο για VIP της Art Wynwood, μιας έκθεσης σύγχρονης τέχνης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή.

Ο καλλιτέχνης Στέφεν Γκάμσον δήλωσε στην Miami Herald ότι θαύμαζε  το γλυπτό, όταν «μια ηλικιωμένη γυναίκα το ακούμπησε, ρίχνοντάς το από το βάθρο του». Η γυναίκα που προκάλεσε τη ζημιά, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά, είναι συλλέκτρια έργων τέχνης.

Στην αρχή ο ίδιος αναρωτήθηκε αν επρόκειτο για μέρος κάποιας… περφόρμανς, ωστόσο γρήγορα συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για ατύχημα.

Τζεφ Κουνς

STEPHEN GAMSON


«Όταν έπεσε στο έδαφος, ήταν όπως όταν ένα αυτοκινητικό ατύχημα προσελκύει ένα τεράστιο πλήθος στην εθνική οδό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκάμσον στην εφημερίδα.

«Η ζωή σταμάτησε για 15 λεπτά με όλους γύρω», είπε στους New York Times από πλευράς του ο Σέντρικ Μποερό, ο οποίος εργάζεται για τις γκαλερί Bel-Air Fine Art.

Όπως πάντως έγινε γνωστό το έργο καλύπτεται από ασφάλεια, όπως δήλωσε η Μπενεντίκ Καλούς, σύμβουλος τέχνης των γκαλερί Bel-Air Fine Art που εκπροσωπεί το δημιουργό.

Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι το έργο έχει θρυμματιστεί σε χιλιάδες κομμάτια, εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον για την αγορά του, με έναν από τους ενδιαφερόμενους να είναι ο Στέφεν Γκάμσον. 

Ο Τζεφ Κουνς, για την ώρα, δεν έχει κάνει δηλώσεις για το περιστατικό.

Η σειρά των γλυπτών του «Balloon Dog» είναι από τα πιο εμβληματικά έργα σύγχρονης τέχνης και έχουν πουληθεί για δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Μερικά είναι τεράστια -με ύψος 3 μέτρα- αλλά το συγκεκριμένο ήταν απλώς ένα «κουτάβι», με ύψος 40 εκατοστά.

Πηγή: bbc.com
TAGS: γλυπτά