«Η δωδεκάτη νύχτα συν κάποιες ακόμη» - Mια κωμική ιστορία για το θέατρο ...στο θέατρο

Η παρουσίαση του θεατρικού έργου «Η δωδεκάτη νύχτα συν κάποιες ακόμη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νίκας, θα γίνει το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 18:00 στο Θέατρο Σοφούλη.

Δύο επιχειρηματίες, ένας λογιστής και ένας υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, αποφασίζουν να ανεβάσουν μόνοι τους μία θεατρική παράσταση και προσπαθούν να διαχειριστούν ένα ολόκληρο θεατρικό, να μάθουν τα λόγια των ηθοποιών, να αντιμετωπίσουν τις συνήθεις δυσκολίες του επαγγέλματος αλλά και όσα ευτράπελα θα συμβούν.

Το ανέβασμα της παράστασης

«Η δωδέκατη νύχτα συν κάποιες ακόμη» όπως περιγράφεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Κρίτωνα Ζαχαριάδη πιθανότατα να καταλήξει σε φιάσκο, αλλά το ίδιο το θεατρικό έργο, στοχεύει να έχει ...καλύτερη πορεία.

Πρόκειται για το δεύτερο θεατρικό έργο του ηθοποιού και σκηνοθέτη, που επέλεξε να ζει και να εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και να ασχοληθεί καθαρά με το κομμάτι του θεάτρου.

Όλη αυτή η πολυετής του εμπειρία, του έδωσε τις εικόνες που χρειάστηκε για να το γράψει.

«Σίγουρα έχει συντελέσει το γεγονός ότι γνωρίζω το κομμάτι του θεάτρου και από μέσα και από έξω, όπως και το κομμάτι της υποκριτικής, γιατί με το να βλέπω κάτι πολυπρισματικά, με βοηθάει να γράφω καλύτερα και να καταλάβω πώς σκέφτεται τόσο ο ηθοποιός, όσο ο αναγνώστης και ο θεατής», δηλώνει ο κ. Ζαχαριάδης στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη συγκεκριμένη κωμική ιστορία, οι άνθρωποι αυτοί πήραν την απόφαση καθώς λίγες μέρες πριν το ανέβασμα της παράστασης -η οποία θα τους βοηθούσε να ορθοποδήσουν μετά την περίοδο της οικονομικής κρίσης και επιπλέον ήταν sold out για τις πρώτες εβδομάδες, οι ηθοποιοί αρνήθηκαν να παίξουν αν δεν τους καταβάλλονταν τα δεδουλευμένα των προηγούμενων ετών.

Έτσι λοιπόν, μετά από πολλές συζητήσεις και αφού είχαν την πεποίθηση ότι το έργο των ηθοποιών είναι μια εύκολη δουλειά, κατέληξαν στη λύση να ανεβάσουν αυτοί ένα έργο, το οποίο θα ήταν συνονθύλευμα από όλα όσα είχαν ανεβάσει τα περασμένα έτη: οκτώ παραστάσεις ενηλίκων και δύο παιδικές.

«Όταν γράφω ένα έργο, ακόμη κι αν είναι μυθοπλασία, βασίζομαι πάντοτε σε μία αλήθεια. Η συγκεκριμένη αλήθεια είναι ο τρόπος που ορισμένοι θεατρικοί παραγωγοί, αντιμετωπίζουν τους ηθοποιούς.

Κυρίως πρόκειται για αυτούς που δεν σχετίζονται με το χώρο και έτυχε να κάνουν αυτή τη δουλειά, κάποιοι εκ των οποίων πιστεύουν ότι η δουλειά του ηθοποιού είναι εύκολη, δεν χρειάζεται ψυχικό σθένος, σωματική ή πνευματική κόπωση», αναφέρει ο κ. Ζαχαριάδης.

Ο ίδιος θέλει να δει μέχρι πού μπορεί να ταξιδέψει την ιστορία που έγραψε, την οποία σε δεύτερο χρόνο, θα ανεβάσει στο Θέατρο Σοφούλη.

«Θέλω να δω αν τελικά η σκηνοθεσία με πετάξει έξω από αυτά που διάβασα ή αν μου συμπληρώσει τις εικόνες. Σε κάθε περίπτωση, ο αναγνώστης θα αντιληφθεί την ανάγκη μου να το σκηνοθετήσω, γιατί φανερώνω αρκετά από τα στοιχεία που θα έχω στο ανέβασμα του συγκεκριμένου έργου», δηλώνει.

Η παρουσίαση του θεατρικού έργου «Η δωδεκάτη νύχτα συν κάποιες ακόμη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νίκας, θα γίνει το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 18:00 στο Θέατρο Σοφούλη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι ηθοποιοί Γιώργος Κοψιδάς, Ματθίλδη Μαγγίρα και Σπύρος Σαραφιανός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: βιβλίο