Πώς η Anna Weyant δεν γνώριζε από τέχνη και πλέον θεωρείται ο millennial Botticelli- Δείτε εικόνες

Το Anna Weyant είδε κυριολεκτικά τη ζωή της να αλλάζει μέσα σε ένα βράδυ αφού από την πώληση πινάκων τις σε παραλίες το έργο της "Summertime" αγοράστηκε για περίπου 12.000 δολάρια σε δημοπρασία του οίκου Christies.

Έχει χαρακτηριστεί ως η... "Μιλένιαν Μποτιτσέλι", η 27 εικαστικός Anna Weyant θεωρείται πως είναι ένα σύγχρονο αστέρι της τέχνης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lu er (@lululululululuhuang)

Το κορίτσι που είδε κυριολεκτικά τη ζωή του να αλλάζει μέσα σε ένα βράδυ αφού από την πώληση πινάκων τις σε παραλίες το έργο της "Summertime" αγοράστηκε για περίπου 12.000 δολάρια σε δημοπρασία του οίκου Christies.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Weyant (@annaweyant)

Eκείνη τη νύχτα, όπως περιγράφει η Wall Street Journal,  η νεαρή καλλιτέχνις ήταν πολύ νευρική για να παραστεί ή ακόμα και να παρακολουθήσει τη ζωντανή αναμετάδοση. Ετσι λοιπόν «κρύφτηκε» στο μικρό της διαμέρισμα στο Μανχάταν και έβαλε μία ειδική εφαρμογή χαλάρωσης στο κινητό της μέχρι που ένας φίλος της έστειλε μήνυμα με τα νέα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Weyant (@annaweyant)

Εντυπωσιακό δεδομένο στην ιστορίας της Weyant είναι πως δεν είχε στα παιδικά της χρόνια κανένα καλλιτεχνικό ερέθισμα.

Είναι κόρη δικηγόρου και δικαστή επαρχιακού δικαστηρίου, και όπως δηλώνει οι μόνοι πίνακες ζωγραφικής στο πατρικό της ήταν κάτι έργα που είχε αγοράσει ο παππούς της σε παζάρια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Weyant (@annaweyant)

Εγγράφηκε για να φοιτήσει στο κολέγιο RISD, κυρίως επειδή ήταν η πλησιέστερη σχολή στη Νέα Υόρκη που την δέχτηκε. Δεν δήλωσε αμέσως ειδικότητα, αλλά από τον πρώτο χειμώνα της εκεί, είχε στραφεί προς τα μαθήματα ζωγραφικής.

Μιμούμενη το στιλ του Βρετανού ζωγράφου Lucian Freud, συμμετείχε σε διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε η Εθνική Πινακοθήκη του Καναδά το καλοκαίρι μετά το πρώτο έτος σπουδών της -και κατέλαβε μια θέση στην πρώτη τριάδα.

Στο δεύτερο έτος σπουδών της, άρχισε να ζωγραφίζει γυναίκες και κορίτσια που έμοιαζαν χαμένα σε σκοτεινά παραμύθια. 

«Όύσα νέα, μπερδεμένη και νοσταλγός της γενέτειράς μου σε μια νέα περιοχή, ήμουν απλά φοβισμένη», αναφέρει. «Θυμάμαι να σκέφτομαι ότι αν μπορούσα να μεταφέρω τους φόβους μου στη γυναίκα που ζωγράφιζα, τουλάχιστον θα είχα ένα άλλο άτομο στη συζήτηση μαζί μου».

Μετά την αποφοίτησή της το 2017, πέρασε επτά μήνες ζωγραφίζοντας στην Ακαδημία Τέχνης της Κίνας, και πιστεύει πως το «σέπια τοπίο» της πόλης επηρέασε την τεχνοτροπία της. 

Η μεγάλη ευκαιρία για την Weyant ήρθε όταν επέστρεψε στη Νέα Υόρκη την άνοιξη του 2018 και άρχισε να βοηθά τη ζωγράφο Cynthia Talmadge. Η Talmadge προώθησε τη βοηθό της δημοσιεύοντας κάποια από τα έργα της στο δικό της Instagram, συμπεριλαμβανομένης μιας νεαρής γυναίκας που αράζει με ένα μπουρνούζι, τινάζοντας το ένα πόδι της προς τον ουρανό.

Ακολούθησαν συλλογικές εκθέσεις. Το επόμενο καλοκαίρι του 2019, η  Rines τοποθέτησε τα σχέδια της Weyant σε μια πετσέτα παραλίας σε μια έκθεση τέχνης στο Hamptons και πούλησε μερικά για περίπου 400 δολάρια το ένα.

Το ίδιο καλοκαίρι συνέβη κάτι αναπάντεχο για τη νεαρή καλλιτέχνιδα: Ο κριτικός τέχνης κ. Saltz, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram του εννέα δείγματα της δουλειάς της, τα οποία, όπως είπε, βρήκε αναζητώντας την στο google, προσελκύοντας 4.352 likes. Χωρίς να κατέχει κανένα έργο της, δήλωσε ότι βρήκε τη δουλειά της συναρπαστική. 

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, οι συζητήσεις εντείνονταν για την πρώτη ατομική έκθεση της Weyant στη Νέα Υόρκη η οποία και τιτλοφορείτο ως «Καλώς ήρθατε στο κουκλόσπιτο».

Οι πίνακές της με τα κατηφή νεαρά κορίτσια συνόψιζαν τις αγωνίες της πρώιμης εφηβείας. Όλα τα έργα της έκθεσης πουλήθηκαν για 2.000 έως 12.000 δολάρια το καθένα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Weyant (@annaweyant)

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: ERIC MINH SWENSON ART FILMS 

Πηγή: skai.gr