Κλείσιμο

«Για τον Απόλλωνα που αγαπήσαμε»: Το νέο βιβλίο του Γιώργου Αρκουλή

Το βιβλίο «Για τον Απόλλωνα που αγαπήσαμε», διατίθεται από το ΔΣ του ερασιτεχνικού Απόλλωνα Σμύρνης, γήπεδο «Γιώργος Καμάρας».  

«Για τον Απόλλωνα που αγαπήσαμε». Είναι το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου - συγγραφέα  Γιώργου Αρκουλή, που  έρχεται να κλείσει την ‘τριλογία των γενναίων’, όπως χαρακτήρισε ο ίδιος την σειρά που άρχισε το 2015 με το βιβλίο «Ιστορία γράφουν και οι δεύτεροι» για τον Εθνικό και συνεχίστηκε το 2020 με το «Οι Πανιώνιοι δεν πλήττουν ποτέ». Δηλαδή ένα παρατεταμένο οδοιπορικό γεμάτο παρασκήνιο για τρεις ομάδες που πρόσφεραν πολλά και πήραν «ελάχιστα». Για την ακρίβεια εισέπραξαν περιφρόνηση και κρατική σιωπή όταν οι λεγόμενοι «μεγάλοι» του Αθλητισμού στη χώρα, τους ισοπέδωναν, με αποτέλεσμα να τους εξαφανίσουν από το προσκήνιο. ‘Όμως η Ιστορία δεν διαγράφεται, άσχετα αν όταν αναπολείς το παρελθόν και τις αναμνήσεις του «είναι σαν να τρως αίμα», όπως  έγραψε ο Μεσολογγίτης ποιητής Θωμάς Γκόρπας.

To βιβλίο του Γιώργου Αρκουλή

Το βιβλίο «Για τον Απόλλωνα που αγαπήσαμε», έχει ενταχθεί στις επετειακές εκδηλώσεις του συλλόγου της Ρζούπολης για τα εκατό χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης, αλλά και τον εορτασμό των 130 και πλέον χρόνων από την ίδρυσή του στην ιωνική γη, ως μουσικός-πολιτιστικός και βέβαια αθλητικός σύλλογος, 
‘Ένα μεγάλο μέρος του βιβλίου αφορά στα έργα και ημέρες του επί 31 χρόνια προέδρου Κώστα Αλαμάνου, ενός ανθρώπου με μυαλό «ξυράφι», εξαιρετική ευφράδεια λόγου, απίστευτη διαπραγματευτική ικανότητα στον άγριο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που όμως ολοκληρώνοντας την θητεία του άφησε την ομάδα χρεοκοπημένη. Σημειώνεται ότι μέσα από τις 180 σελίδες, ο αναγνώστης θα ανακαλύψει άγνωστα παρασκήνια, τα οποία -ουσιαστικά- αποτελούν την αληθινή ιστορία κάθε αθλητικού συλλόγου!

Ο Γιώργος Αρκουλής

Το βιβλίο «Για τον Απόλλωνα που αγαπήσαμε», διατίθεται από το ΔΣ του ερασιτεχνικού Απόλλωνα Σμύρνης, γήπεδο «Γιώργος Καμάρας».
 

Πηγή: skai.gr
TAGS: βιβλίο