Eκδόσεις Συμμετρία - Βιβλία για μικρούς ταξιδευτές

Οι εκδόσεις Συμμετρία μέχρι και σήμερα είναι γνωστές στο ευρύ κοινό ως εκδοτικός οίκος που ασχολείται αποκλειστικά με την έκδοση και διακίνηση πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. Πρόσφατα, ωστόσο, οι εκδόσεις προχώρησαν στην έκδοση παιδικών βιβλίων αλλά και βιβλίων που αφορούν στον αυτισμό, γιατί πιστεύουν πως ό,τι μετράει στη ζωή είναι το παιδικό χαμόγελο. 

Αν είστε έτοιμοι να χαθείτε σε πολύχρωμες σελίδες γεμάτες σκανδαλιές και περιπέτειες, τότε οι εκδόσεις Συμμετρία έχουν το επόμενο αγαπημένο σας βιβλίο. Και μην ξεχνάτε, πίσω από κάθε ευτυχισμένο ενήλικα κρύβεται ένα παιδί που ταξίδεψε με τα φτερά της φαντασίας του διαβάζοντας! 

ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΝΤΑΝΣΕΡ;

Το νέο παιδικό βιβλίο της Βασιλικής Μουργελά, με τίτλο «Πού είναι ο Ντάνσερ;», σε εικονογράφηση Βιβής Σκαμπαρδώνη. 

ntanser

Μία χριστουγεννιάτικη, χιουμοριστική ιστορία πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη. 

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο ταξίδι του Άγιου Βασίλη ή… σχεδόν έτοιμα! Ο Ντάνσερ, ένας από τους οχτώ ταράνδους που σέρνουν το έλκηθρό του, εξαφανίζεται και όλοι τον αναζητούν. Θα καταφέρουν ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του να τον ανακαλύψουν; Θα χαθεί η Πρωτοχρονιά; Και επιτέλους, πού είναι αυτός ο σκανδαλιάρης;

Το παραμύθι έχει διακριθεί με Βραβείο στον ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΚ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - Ε.Π.Ο.Κ ΤΟ 2020.

Περισσότερα για το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ


Η ΚΥΡΙΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ

Το νέο βιβλίο της Μαρίνας Φραγκεσκίδου, με τίτλο «Η κυρία Μπλα Μπλα Μπλα», σε εικονογράφηση της Λίλια Γκούνη - Σοφικίτη. 

blabla

Σ’ έναν κόσμο γεμάτο λόγια, υποσχέσεις και σκόρπιες λέξεις χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε η σιωπή. 

Η ιστορία της κυρίας Μπλα Μπλα Μπλα έρχεται να μας υπενθυμίσει πως είναι αναγκαίο να χρησιμοποιούμε όλες μας τις αισθήσεις για να δούμε, ν’ ακούσουμε, να μυρίσουμε και να νιώσουμε τους ανθρώπους γύρω μας, μήπως έτσι μπορέσουμε να προσφέρουμε έναν καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας. Γιατί μία είναι η αλήθεια, πως στη σιωπή βλέπεις καλύτερα τη ζωή!

Το τραγούδι της κυρίας Μπλα Μπλα Μπλα μπορείτε να το ακούσετε εδώ
Περισσότερα για το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΑΓΑΠΗΣ

Το πρώτο «Οικογενειακό άλμπουμ αγάπης» για μικρά παιδιά είναι γεγονός! Μια  πρωτότυπη ιδέα της συγγραφέως Αθανασίας Δαφιώτη σε εικονογράφηση της Βιβής Μαρκάτου.

album

Μια ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά όλα τα μέλη της πυρηνικής και διευρυμένης οικογένειάς τους, ακόμα και τα αγαπημένα τους κατοικίδια, αλλά και να διαβάσουν τις πρώτες τους σχετικές λέξεις. 

Στο τέλος του βιβλίου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν τους ήρωες του βιβλίου και τα μέλη - ήρωες της δικής τους οικογένειας.

Περισσότερα για το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ
     
ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΩ

Το νέο βιβλίο της Ιωάννας Βάλβη, με τίτλο «Ομάδα δεν τα παρατώ», σε εικονογράφηση της Ευτυχίας Στυλιανέα. 

omada2

Ένα βιβλίο για την αξία της φιλίας, την ανταμοιβή της προσπάθειας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας.

Πόσες φορές έχεις κερδίσει σε παιχνίδια και αγώνες; Μία φορά; Σίγουρα θα τα καταφέρεις πάλι, αν επιμείνεις. Πολλές φορές; Τότε, ανυπομονούμε να μάθουμε το μυστικό σου. Καμία φορά; Σκέφτηκες να ζητήσεις τη βοήθεια των φίλων σου; Αυτό θα κάνει και ο Σίφουνας, που πρωταγωνιστεί στο παραμύθι μας. Θα πεισμώσει, θα βελτιωθεί και θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την καλύτερη ομάδα στο πλευρό του! Μήπως τελικά η νίκη είναι... ομαδική υπόθεση; 

Το βιβλίο περιλαμβάνει δραστηριότητες που θα λατρέψουν τα μικρά παιδιά.

Περισσότερα για το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΜΑΜΑ;

Το πρώτο βιβλίο της Μαρίνας Ζαφείρη, με τίτλο «Τι θα φάμε, μαμά;», είναι γεγονός! 

mama

Η Μαρίνα Ζαφείρη είναι ιδιαίτερα αγαπητή στον κόσμο των social media και γνωστή στο ευρύ κοινό ως Faganoula (www.faganoula.gr). Το βιβλίο έρχεται να δώσει απάντηση στο αιώνιο ερώτημα των παιδιών «Τι θα φάμε, μαμά;» και εμπεριέχει όλα όσα θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας. 
Φαγητά, σνακ και γλυκές απολαύσεις. Εύκολες συνταγές που θα σας λύσουν τα χέρια, φτιαγμένες με αγνά υλικά, μεράκι και περίσσια χαρά κι αγάπη. Συνταγές εμπνευσμένες από τις γιαγιάδες και τις μητέρες μας, προσαρμοσμένες στις σημερινές ανάγκες μιας οικογένειας. 

Περισσότερα για το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ

ΣΩΜΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΘΑΡΑ

Το παιδικό βιβλίο της Ειρήνης Αθανασίου, με τίλο «Σώμα, χέρια καθαρά», σε εικονογράφηση της Ευτυχίας Στυλιανέα.

xeria

Μια διασκεδαστική πρόταση για την καθημερινή ρουτίνα καθαριότητας των μικρών παιδιών, που τόσο απαραίτητη είναι.
Γραμμένο με απλό τρόπο, με σύμμαχο τον έμμετρο στίχο, το βιβλίο αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια γονέων και εκπαιδευτικών που προσπαθούν να μάθουν τους βασικούς κανόνες υγιεινής στα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία. 

Περισσότερα για το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ

Ο ΑΡΚΟΥΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΟΥΡΑ

«Ο Αρκούδος με την πολύχρωμη ουρά» είναι το πρώτο βιβλίο της Αντελίνας Παπαδοπούλου σε εικονογράφηση της ίδιας. 

arkoudos

O αρκούδος Τζίτζι, που ζει στο δάσος, εντυπωσιάζεται από τις φουντωτές ουρές διαφόρων ζώων. Έτσι, επισκέπτεται τον Δρ Κουκουμάγο, ο οποίος του χαρίζει μια μαγική ουρά παγωνιού. Η χαρά του Τζίτζι δεν κρατάει για πολύ, καθώς αυτή τον βάζει σε μεγάλες περιπέτειες.

Μια ιστορία με ήρωες τα ζώα του δάσους που έρχεται να μας υπενθυμίσει πως το να είμαστε ο εαυτός μας είναι πάντα ο καλύτερος ρόλος της ζωής μας.

Περισσότερα για το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ


ΤΟ ΜΠΛΕ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ

Το «Μπλε που αγκαλιάζει», της Μαρίας Παπαδοπούλου, μιλάει για το ταξίδι που διανύει μια οικογένεια, όταν ο αυτισμός τής χτυπά απροσδόκητα την πόρτα.

ble

•    Τι συναισθήματα βιώνει ένας γονέας όταν πρωτοέρχεται αντιμέτωπος με τη διάγνωση;
•    Ποιο το ταξίδι της υπέρβασης των προσδοκιών του γονέα για το παιδί του και της αποδοχής των δυσκολιών;
•    Ποια εμπόδια γραφειοκρατικά και ψυχοσυναισθηματικά αντιμετωπίζουν ο γονέας και το παιδί μαζί;
•    Πώς αλλάζει η όποια διάγνωση τη δυναμική στις σχέσεις του ζευγαριού και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας;
•    Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει η οικογένεια σε σχέση με τον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο;
•    Ποια η σημασία της σωστής προσέγγισης του γονέα και του παιδιού από το θεραπευτικό πλαίσιο;

Με λόγο απλό και λιτό η Μαρία Παπαδοπούλου προσφέρει ένα χέρι βοηθείας στους γονείς δείχνοντάς τους τον δρόμο ενός γονέα με παιδί στο φάσμα του αυτισμού και αναγνωρίζοντας, παράλληλα, τη μαγεία που κρύβουν μέσα τους αυτά τα παιδιά. 

Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί από όλους όσους σχετίζονται με παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους. Ένα βιβλίο για την αγάπη που υφαίνει μαγικά μονοπάτια, χτίζει λέξεις και πλάθει νέους κόσμους.

Περισσότερα για το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ

ΑΥΤΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Η Κατερίνα Μανουσάκη υπογράφει δυο βιβλία σε σχέση με τον αυτισμό. Το «Αυτισμός, το βιβλίο της οικογένειας - 83 δραστηριότητες βήμα βήμα» και το «Αυτισμός, το βιβλίο της οικογένειας - Τετράδιο Ασκήσεων».

autismos

Το βιβλίο «Αυτισμός, το βιβλίο της οικογένειας - 83 δραστηριότητες βήμα βήμα» είναι ένας οδηγός για γονείς γεμάτος δραστηριότητες και ιδέες, που θα πλαισιώσουν τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση του παιδιού στο σπίτι. Είναι ένα εργαλείο για επαγγελματίες, για να εμπλουτίσουν το έργο τους με εκπαιδευτικές ενότητες, που βοηθούν τα παιδιά να μάθουν δημιουργικά, μέσω ασκήσεων και παιχνιδιών. 

ASKHSEIS

Το βιβλίο «Αυτισμός, το βιβλίο της οικογένειας - Τετράδιο Ασκήσεων» είναι πλούσιο σε δραστηριότητες προ-γραφής, προ-ανάγνωσης, προ-αριθμητικής και αντίληψης. Συμπληρώνει γνώσεις και δεξιότητες που μπορούν να διδαχθούν με τη χρήση του βιβλίου των δραστηριοτήτων
Και τα δυο βιβλία επιμελήθηκε το NOESI.gr σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους γονείς να συνδράμουν ουσιαστικά στο θεραπευτικό έργο που πλαισιώνει τα παιδιά τους, ενώ παράλληλα θα ενδυναμώσει τον δεσμό μεταξύ εκπαιδευτή/θεραπευτή και γονιού στην παρέμβαση στον αυτισμό.

Περισσότερα για τα βιβλία μπορείτε να τα βρείτε εδώ


Βρείτε τις Εκδόσεις Συμμετρία στα social media:
FACEBOOK
INSTAGRAM
 

Πηγή: skai.gr