Δακτυλικό αποτύπωμα του Μιχαήλ Αγγέλου πιστεύεται ότι βρέθηκε πάνω σε άγαλμα

Οι ειδικοί στο Μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου θεωρούν ότι μπορεί να βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στο Μιχαήλ Άγγελο, καθώς είναι πεπεισμένοι ότι εντόπισαν το δακτυλικό αποτύπωμα του αναγεννησιακού καλλιτέχνη πάνω σε ένα κέρινο άγαλμα.

Το σκουρόχωμο ειδώλιο, αποτελούσε ένα πρόχειρο μοντέλο για ένα μεγαλύτερο ημιτελές μαρμάρινο γλυπτό.Το 500 ετών αγαλματίδιο, που είχε ονομαστεί «σκλάβα», ήταν μέρος των προετοιμασιών του Μιχαήλ Άγγελου για τον περίτεχνο τάφο του Πάπα Ιούλιου Β' στη Ρώμη. Απεικονίζει μια νεαρή γυμνή φιγούρα, που ακουμπά με το χέρι της το πρόσωπο .

Όπως αναφέρει το μουσείο, ο Μιχαήλ Άγγελος άρχισε να δουλεύει σε μια μεγαλύτερη μαρμάρινη έκδοση του αγάλματος, με το όνομα "Nέα σκλάβα" μαζί με άλλα 40 αγάλματα σε ανθρώπινο μέγεθος για να διακοσμήσουν τον τάφο του Πάπα. Το έργο όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και τα σχέδια για τον τάφο του Πάπα αργότερα «μειώθηκαν σημαντικά», έγραψε το μουσείο Victoria & Albert.

«Είναι μια συναρπαστικό το ενδεχόμενο να έχει επιβιώσει ένα αποτύπωμα του  Μιχαήλ Άγγελου θα μπορούσε πάνω σε  κερί,» δήλωσε μια από τους επικεφαλείς, του μουσείου στο BBC.»

Ο Μιχαήλ Άγγελος είναι γνωστό ότι έχει καταστρέψει πολλά από τα προπαρασκευαστικά του έργα, που σημαίνει ότι αυτό το κέρινο ομοίωμα θα προσφέρει σπάνια εικόνα για τις πρώιμες πρακτικές του. Η Potture το όρισε ως ένα παράδειγμα «όπου το μυαλό και το χέρι ενώνονται κάπως» και  πρόσθεσε ότι : «Ένα δακτυλικό αποτύπωμα θα ήταν μια άμεση σύνδεση με τον καλλιτέχνη».

Πηγή: CNN