Ίδρυμα Ευγενίδου: Ανοίγει και πάλι για το κοινό η βιβλιοθήκη στο Πλανητάριο

Επί 60 χρόνια αποτέλεσε σημείο αναφοράς για χιλιάδες νέες και νέους.

Ανοίγει και πάλι τις πύλες της για το κοινό, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και ενισχυμένο περιεχόμενο, η βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, που επί 60 χρόνια αποτέλεσε σημείο αναφοράς για χιλιάδες νέες και νέους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος, η ανανέωσή της, τόσο ως προς τις δυνατότητες που παρέχει στους χρήστες της όσο και ως προς τις νέες εγκαταστάσεις της, έχει ως κύριο στόχο τη σταδιακή δημιουργία ενός σύγχρονου υβριδικού χώρου αναζήτησης αλλά και δημιουργίας γνώσης.

Οι συλλογές της, έντυπες και ψηφιακές, επικεντρώνονται στους σύγχρονους επιστημονικούς και τεχνολογικούς τομείς, με στόχο να καλύψουν τις μαθησιακές και ερευνητικές ανάγκες των νέων και την εξοικείωσή τους κυρίως με τα εφαρμοσμένα τεχνικά επαγγέλματα.

Με τον τρόπο αυτό, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πρωταγωνιστικό πόλο, όπου θα είναι προσβάσιμες οι εκδόσεις, τα εξιδεικευμένα περιοδικά και οι δημοσιεύσεις που αφορούν στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση.

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος απέκτησε πλέον και την τεχνική δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης εικόνας και ήχου (Livestreaming).

Οι ανανεωμένοι χώροι προσφέρονται για ατομική και ομαδική μελέτη με υψηλές παροχές σε ίντερνετ κ.α. Τα ειδικά διαμορφωμένα σημεία πρόσβασης για άτομα ΑΜΕΑ με ειδικούς σταθμούς εργασίας παρέχουν εξειδικευμένη υποστήριξη και ισότιμη πρόσβαση σε όλους και όλες.

Πηγή: skai.gr