O Christian Bale και η Gillian Anderson συναντιούνται σε μία σκοτεινή ιστορία μυστηρίου - Δείτε το trailer

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 6 Ιανουαρίου στο Netflix

Δύο ακόμη μεγάλα ονόματα έρχονται φέτος να προστεθούν στην ολοένα αυξανόμενη λίστα του Netflix με τις χολιγουντιανές επιτυχίες. Ο Christian Bale και η Gillian Anderson συναντιούνται στη νέα ταινία της πλατφόρμας με τίτλο The Pale Blue Eye, η ιστορία της οποίας είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Louis Bayard που κυκλοφόρησε το 2006.

To «The Pale Blue Eye» φέρνει στο προσκήνιο μία γνωστή φιγούρα της παγκόσμιας λογοτεχνίας

Στο West Point του 1830, ένας δόκιμος στρατιώτης βρίσκεται νεκρός ένα κρύο, χειμωνιάτικο πρωί. Σαν να μην έφτανε το μυστήριο γύρω από τις συνθήκες του θανάτου του, μία ακόμη πληροφορία μοιάζει ακόμη πιο συνταρρακτική για τις εξελίξεις της υπόθεσης. Πολύ γρήγορα οι αρμόδιοι συνειδητοποιούν ότι η καρδιά του έχει αφαιρεθεί από το σώμα του με πολύ δεξιότεχνο τρόπο.

Η ταινία «The Pale Blue Eye»

O Christian Bale υποδύεται έναν συνταξιούχο αστυνομικό ερευνητή, τον Augustus Landor, ο οποίος αποφασίζει να συνεργαστεί με έναν νεαρό ονόματι Poe για να μπορέσουν να βρουν τη λύση σε αυτό το μυστήριο και στα γεγονότα που το ακολουθούν. O νεαρός αυτός φυσικά δεν είναι άλλος από τον τότε νεαρό σε ηλικία Edgar Allan Poe, τον παγκοσμίου φήμης ποιητή που έγινε γνωστός για τα σκοτεινά, gothic έργα του. Σε αυτή την ιστορία, όμως, τόσο ο Poe όσο και ο χαρακτήρας του Christian Bale κουβαλούν τα δικά τους μυστικά.

Η ταινία «The Pale Blue Eye»

Η ιστορία δεν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα

Ωστόσο, σίγουρα μας βοηθά να σκιαγραφήσουμε καλύτερα τον χαρακτήρα του γνωστού ποιητή και να συνδέσουμε τις τελείες ανάμεσα στην προσωπικότητά του και το μετέπειτα έργο του. Εκείνα τα χρόνια όπου διαδραματίζεται η ταινία, ο Poe είχε ήδη ξεκινήσει να γράφει τα πρώτα του κείμενα, των οποίων η αξία φυσικά δεν είχε ακόμη αναγνωριστεί. Η νέα ταινία The Pale Blue Eye τον τοποθετεί σε ένα διαφορετικό σκηνικό αυτή τη φορά, μακριά από τις λογοτεχνικές του περιπέτειες που αργότερα τον έκαναν δημοφιλή σε όλον τον κόσμο.

Πηγή: Savoir Ville