«Nanny»: Ένα θρίλερ με επίκεντρο τη μητρότητα και την ταξική ανισότητα – Δείτε video

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Anna Diop 

Mετά τη φεστιβαλική της πορεία σε διάφορους ηπείρους αυτού του κόσμου, η πρώτη ταινία της Nikyatu Jusu ετοιμάζεται να κάνει την πρεμιέρα της στην πλατφόρμα του Amazon Prime Video. To «Nanny» είναι μία ταινία, που καταφέρνει να συνδυάσει άψογα το τι σημαίνει να είσαι μία μαύρη γυναίκα σήμερα και μάλιστα μητέρα, ενώ παράλληλα θίγει το θέμα της μετανάστευσης, αλλά και των ταξικών διαφορών που προκύπτουν στον δυτικό κόσμο.

H Anna Diop υποδύεται την Aisha, μία γυναίκα από τη Σενεγάλη. H Aisha έχει μόλις μετακομίσει στη Νέα Υόρκη και ξεκινά να δουλεύει ως νταντά της Rose, της κόρης ενός πολύ πλούσιου ζευγαριού. Στόχος της είναι να καταφέρει να χτίσει τη ζωή της εκεί και κάνει μία αποταμίευση ώστε να καταφέρει στη χώρα και τον μικρό γιο της, που αναγκάστηκε να αφήσει πίσω στη χώρα της. Από την αρχή η ταινία προμηνύει τη σκοτεινή της πλοκή, αλλά και τον πόνο που νιώθει η Aisha καθώς έχει έρθει μόνη της σε έναν άγνωστο τόπο.

Η ταινία «Nanny»

Πολύ γρήγορα τα πράγματα παίρνουν μία διαφορετική πλοκή, για την οποία δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε πολλά χωρίς να κάνουμε κάποιο spoiler. Ωστόσο, τα εντυπωσιακά οπτικά εφέ, η μουσική και η γενικότερη ατμόσφαιρα δημιουργούν την μία δυσοίωνη αίσθηση για το μέλλον της ηρωίδας στην ταινία. Τα πράγματα ανάμεσα στην Aisha και την οικογένεια της μικρής Rose περιπλέκονται και η ίδια βρίσκεται μπλεγμένη μέσα σε μία ιστορία από την οποία δεν θα καταφέρει να βγει εύκολα, για το καλό της και για το καλό του γιου της.

Το Nanny έκανε την πρεμιέρα του στο Sundance Festival

Έκτοτε ταξίδεψε στα φεστιβάλ όλου του κόσμου και κατάφερε να γίνει το θρίλερ για το οποίο μιλούσαν όλοι φέτος. Η folklore παράδοση συναντά τους σύγχρονους προβληματισμούς για τη φυλή και το φύλο σε μία ιστορία που δεν περνά απαρατήρητη.

Το Nanny θα κάνει πρεμιέρα στο Amazon Prime Video τον Δεκέμβριο.

Πηγή: Savoir Ville