«Invisible Beauty»: Ντοκιμαντέρ για την Bethann Hardison - Το μοντέλο που έφερε επανάσταση στον κόσμο της μόδας

Στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται συνεντεύξεις με τους καθοδηγητές και συνεργάτες της, όπως οι Τρέισι Έλις Ρος, Φραν Λέμποβιτς, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Ραλφ Λόρεν και Μπρους Γουέμπερ

Η Μπέθαν Χάρντισον ως μοντέλο βάδισε στην πασαρέλα μαζί με την Ιμάν. Ως ατζέντισσα ανακάλυψε τα μοντέλα Τάισον Μπέκφορντ και Ναόμι Κάμπελ. Ως ακτιβίστρια για την προώθηση της φυλετικής διαφορετικότητας έφερε την επανάσταση στον κλάδο της μόδας.

Στο ντοκιμαντέρ «Invisible Beauty» σε σκηνοθεσία των Μπέθαν Χάρντισον και Φρεντερίκ Χάρντισον, παρουσιάζεται το προσωπικό ταξίδι του μοντέλου, ο αγώνας που έδωσε για αλλαγές στη βιομηχανία της μόδας και το κόστος της πρωτοπορίας.

Στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται συνεντεύξεις με τους καθοδηγητές και συνεργάτες της, όπως οι Τρέισι Έλις Ρος, Φραν Λέμποβιτς, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Ραλφ Λόρεν και Μπρους Γουέμπερ.

Η ταινία ατενίζει, επίσης, το μέλλον με ιδέες από μια νέα γενιά που έχει εμπνεύσει η Χάρντισον, όπως είναι η τραγουδίστρια-ηθοποιός Zendaya και η σχεδιάστρια-ακτιβίστρια Ορόρα Τζέιμς.

Το ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς και με την αφορμή αυτή ο οίκος Gucci διοργάνωσε βραδινό κοκτέιλ πάρτι στο Παρκ Σίτι, στο οποίο ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, οι ηθοποιοί Ντακότα Τζόνσον, Τζέρεμι Ο. Χάρις, Λίλι Γκλάντστοουν και ο μουσικός και δισκογραφικός παραγωγός Questlove.

Η Μπέθαν Χάρντισον είναι εκτελεστική σύμβουλος Παγκόσμιας Ισότητας στον ιταλικό οίκο και το 2018 με την υποστήριξη του Αμερικανικού Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας (CFDA) ίδρυσε το δίκτυο The Designer's Hub για να καθοδηγήσει και να ενδυναμώσει μαύρους σχεδιαστές.

Πηγή: skai.gr