Αν σου λείπει το «The Kominsky Method», τότε υπάρχει μία ταινία που θα αγαπήσεις - Δείτε το trailer

Tα παιδιαρίσματα των γλυκών και γκρινιάρηδων ηλικιωμένων σίγουρα παίζουν σαν δευτερεύουσες επιλογές, αλλά είναι αδύνατο να μην γοητευτείς από αυτή την ιστορία

Αν κάποιο από τα τελευταία ζεστά βράδια αυτού του καλοκαιριού θελήσεις να συγκινηθείς, να γελάσεις και να προβληματιστείς αναζήτησε την ταινία «Never Too Late» όπου τέσσερις ηλικιωμένοι βετεράνοι του Βιετνάμ που απέδρασαν από ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων πριν από πενήντα χρόνια, ενώνονται ξανά για μια ακόμα τολμηρή αποστολή: να δραπετεύσουν από ένα γηροκομείο.

Μοιάζει με βαρετή υπόθεση που νιώθεις ότι έχεις ξαναδεί; Μάλλον όχι.

Η βασική υπόθεση της αυστραλέζικης κωμωδίας του σκηνοθέτη Mark Lamprell, Never Too Late – σε σενάριο Luke Preston – περιλαμβάνει casting από μερικούς ακαταμάχητα παλιούς του κινηματογράφου και της τηλεόρασης – James Cromwell, Jack Thompson, Roy Billing και Dennis Waterman.

Ο Cromwell υποδύεται τον Bronson, αρχηγό των Chain Breakers μία ομάδα γενναίων αντρών που απελευθέρωνε αιχμαλώτους στον πόλεμο του Βιετνάμ. Σήμερα οι Chean Breakers είναι μερικοί κουρασμένοι ηλικιωμένοι, που έρχονται αντιμέτωποι με τις επιλογές τους, τα λάθη τους και τις ατυχίες τους. Το σύνθημα τους πενήντα χρόνια μετά παραμένει: «Καμία δικαιολογία, καμία ενοχή»

Ο Thompson είναι ο Angus, ένας πρώην αθλητής που τώρα αντιμετωπίζει την έναρξη του Αλτσχάιμερ. Ο Billing είναι σκληρός τύπος, πρώην κατάδικος, που στέλνει γράμματα -που επιστρέφουν πίσω- στον γιο του που αρνείται να τον δει εδώ και μισό αιώνα. Ο Waterman είναι ο Jeremiah, ο οποίος έχει μόνο δύο μήνες ζωής και λαχταρά να ταξιδέψει με το ιστιοφόρο του για ένα τελευταίο ταξίδι.

Η ταινία «Never Too Late»

Αυτή η παρέα σχεδιάζει να δραπετεύσει από το Γηροκομείο Hogan Hills Returned Servicemen and Women ώστε ο Bronson να καταφέρει να κάνει πρόταση γάμου στον έρωτα της ζωής του, τη Norma (Jacki Weaver) – η οποία, όπως και ο Angus, χάνει επίσης τη μνήμη της. Η Norma και ο Bronson δεν κατάφεραν να ζήσουν τον ερωτά τους αν και κατατάχθηκαν μαζί στον στρατό, εκείνος ο στρατιώτης κι εκείνη ως νοσοκόμα. Η Norma όταν επέστρεψε νομίζοντας τον Bronson νεκρό παντρεύτηκε αλλά πάντα σκεφτόταν εκείνον.

Ενώ το «Never Too Late» χρησιμοποιεί αρκετά κλισέ αστεία, στοχεύει, επίσης, να φωτίσει και μερικά πιο σοβαρά σημεία. Αιχμαλωσίες, πόλεμος, γενναιότητα, τρίτη ηλικία, άνοια, δεύτερες ευκαιρίες.

Στo Never Too Late θα ακούσεις μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη ζωή και θα προβληματιστείς με διάφορες σκέψεις. Η Lin, η διευθύντρια του γηροκομείο απαντά σε μία σκηνή στην ερώτηση «τα κατάφερε;» με το «τα καταφέρνει ποτέ κάποιος πραγματικά;», το οποίο θα σε προβληματίσει. Ο Bronson στο στρατόπεδο κρατούσε συντροφιά και τόνωνε τη διάθεση των φίλων του με ιστορίες του κινηματογράφου που τους άλλαζε το τέλος. Ο Bronson μέχρι να βρει τη Norma πέρασε σχεδόν ολόκληρη τη ζωή του με το να αναρωτιέται αν μπορούν πράγματι όλες οι ιστορίες να έχουν αίσιο τέλος. Η Norma από την άλλη, το κορίτσι του Bronson πιστεύει πως οι ιστορίες έχουν μόνο αίσιο τέλος αρκεί…

«Καμία δικαιολογία, καμία ενοχή», πράγματι.

Πηγή: Savoir Ville
TAGS: ταινία