Βίρτζιλ Άμπλοου: Το πρότζεκτ MAYBACH με την Mercedes-Benz πίσω από τις κάμερες

Στο ντοκιμαντέρ της Mercedes-Benz, ο Virgil Abloh λέει ότι η βάση της λογικής ήταν να χρησιμοποιήσουν δύο λέξεις για να οδηγηθεί ο οδηγός σε νέα δραστηριότητα.

To 2020, o Virgil Abloh και η Mercedes-Benz εγκαινίασαν μακροπρόθεσμη συνεργασία την οποία η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία περιέγραφε ως συνεργασία που επεκτείνει τα όρια του ντιζάιν. Μετά τη συνεργασία στο Project Geländewagen με πηγή έμπνευσης το G-Wagon της Mercedes-Benz, προχώρησαν στο Project MAYBACH. Την τελευταία φορά, η αυτοκινητοβιομηχανία απέτισε φόρο τιμής στον εκλιπόντα σχεδιαστή με την παρουσίαση του S-Class -περιορισμένα κομμάτια- και μιας capsule κολεξιόν, εμπνευσμένης από το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Πριν λίγες μέρες, έδωσε στη δημοσιότητα ένα μικρής διάρκειας ντοκιμαντέρ το οποίο συνοδεύει τον θεατή στα παρασκήνια του Project MAYBACH· από την πρώτη δημιουργία του Mercedes-Maybach μέχρι την εμπλοκή του Abloh στη διαδικασία.

Στο ντοκιμαντέρ της Mercedes-Benz, ο Virgil Abloh λέει ότι η βάση της λογικής ήταν να χρησιμοποιήσουν δύο λέξεις για να οδηγηθεί ο οδηγός σε νέα δραστηριότητα: «Η "πρακτικότητα" και η "πολυτέλεια" συνήθως δεν χρησιμοποιούνται στην ίδια πρόταση, και το αυτοκίνητο που εξελίσσουμε μπορεί να λειτουργεί ακριβώς έτσι». Παρεμβαίνει ο Chief Design Officer της Mercedes-Benz, ο Gorden Wagener, και δηλώνει πόσο σπουδαίο είναι όταν συναντιούνται δύο άνθρωποι με διαφορετικές δημιουργικές προσεγγίσεις και υπόβαθρο. Εξηγεί ότι ο Abloh προέρχεται από τα πεδία της μόδας και της τέχνης και, κατά συνέπεια, διαθέτει έναν φυσικό πλούτο γνώσεων για αυτά και για ό,τι αφορά αυτά ενώ ο ίδιος έρχεται από διαφορετική βιομηχανία και έχει διαφορετικές απόψεις. Δηλώνει ότι βρίσκει πολύ ενδιαφέρον το ότι συνδυάζουν τις ιδέες τους.

Από την αρχική σύλληψη μέχρι το αυτοκίνητο πολυτελείας, το ντοκιμαντέρ ξεναγεί τον θεατή στις αλλαγές και ανατροπές που μοιράστηκαν οι Abloh και Wagener για να υλοποιήσουν το πρότζεκτ. Προσφέρει μια επισκόπηση της διαδικασίας της δημιουργίας, θυμίζοντας την προσέγγιση του Virgil Abloh στη μόδα καθώς τα στυλ του και οι τεχνικές του έρχονται στην επιφάνεια. «Αυτό το κάνω στη μόδα. Κάνεις ένα χρώμα που πραγματικά σου αρέσει και μετά πρέπει να κάνεις άλλα πέντε. Πρέπει να προσφέρεις την τσάντα σε πέντε χρώματα. Θα μπορούσαμε να κάνουμε έναν συνδυασμό με πορτοκαλί, να μετακινήσουμε πλήρως τα χρώματα και μετά κάνεις κάτι που να είναι πιο πολύ σε απόχρωση γκρι» λέει ο Abloh.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ