Tο νέο Vitara Strong Hybrid με νέας γενιάς υβριδικό σύστημα

Με νέο κινητήρα, νέας γενιάς υβριδικό σύστημα Suzuki Strong Hybrid, την τετρακίνηση ALLGRIP – παρακαταθήκη της Suzuki, το αυτόματο κιβώτιο AGS και διατηρώντας τη γνώριμη εμφάνιση που προσελκύει τα βλέμματα, το νέο Vitara Strong Hybrid διατίθεται και στην ελληνική αγορά.

Το Vitara Strong Hybrid διαθέτει τετρακίνηση ALLGRIP η οποία είναι πάντα διαθέσιμη και δεν εξαρτάται από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης. Γεγονός που σημαίνει ότι η τετρακίνηση στο Vitara είναι στη διάθεση του οδηγού ακόμη και αν η υβριδική μπαταρία είναι εντελώς άδεια. 

Να θυμίσουμε ότι το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο της Suzuki δημιουργήθηκε το 1970 με την εξής φιλοσοφία: Να είναι ένα όχημα που θα μπορεί να σε οδηγήσει σε εκτός δρόμου διαδρομές όπως κανένα άλλο στο παρελθόν. 

Αυτή ήταν η αρχή της τεχνολογίας ALLGRIP της Suzuki. Η τεχνολογία 4WD έχει αναβαθμιστεί, προσφέροντας στον οδηγό ακόμα μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση, ασφάλεια και επιδόσεις. Με την τεχνολογία ALLGRIP, το Vitara επεκτείνει την γκάμα των δυνατοτήτων του, αλλά και τον διαφορετικό τρόπο ζωής κάθε οδηγού. Το Vitara διαθέτει τετρακίνηση ALLGRIP Select δίνοντας 4 επιλογές στον οδηγό ανάλογα με το έδαφος που έχει να αντιμετωπίσει.

Το νέο ισχυρό, ελαφρύ υβριδικό σύστημα προσφέρει υβριδική κι ηλεκτρική οδήγηση. Αποτελείται από τον 1.5 κινητήρα DUALJET, έναν ηλεκτροκινητήρα (MGU), αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων AGS και την μπαταρία ιόντων λιθίου 140V. Ο υψηλής απόδοσης ηλεκτροκινητήρας MGU επιτρέπει την ηλεκτρική οδήγηση  (EV) τροφοδοτώντας το όχημα και βοηθώντας τον κινητήρα να επιταχύνει. Επιτρέπει επίσης την ηλεκτρική οδήγηση  (EV) με όπισθεν και προσθέτει επιπλέον ροπή κατά τις αλλαγές των ταχυτήτων προκειμένου να επιτυγχάνεται η πιο ομαλή επιτάχυνση. Όταν το αυτοκίνητο κινείται με σταθερή ταχύτητα, ο ηλεκτροκινητήρας MGU χρησιμοποιεί την ισχύ του κινητήρα για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια (φορτίζοντας την μπαταρία) προκειμένου να επεκταθεί το εύρος και η συχνότητα της ηλεκτρικής οδήγησης και να επιτευχθεί μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και αθόρυβη οδήγηση. Κατά την επιβράδυνση, πραγματοποιείται ανάκτηση κινητικής ενέργειας η οποία εξασφαλίζει την επαναφόρτιση της μπαταρίας και τη διατήρηση της επαρκούς ισχύος της.

Επιμέλεια κειμένου 

Άρης Γαλανόπουλος

Πηγή: skai.gr