Το νέο Mazda 2 Hybrid αποδίδει 116 ίππους

Το νέο Mazda 2 Hybrid θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη την άνοιξη του 2022 και εισάγει για πρώτη φορά την αυτοφορτιζόμενη τεχνολογία πλήρους υβριδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης στη γκάμα των μοντέλων της ιαπωνικής μάρκας.

Η Mazda στη προσπάθειά της να αποκτήσει υβριδική τεχνολογία αιχμής συνεργάστηκε με την Toyota. Η Toyota, είναι η πρώτη μάρκα αυτοκινήτων που απέκτησε την πιο μεγάλη γκάμα υβριδικών αυτοκινήτων. Μαζί με την θυγατρική της Lexus, συμβάλει στη μείωση των επικίνδυνων ρύπων από τα αυτοκίνητα και στον περιορισμό της εξάρτησής μας από τα ορυκτά καύσιμα.

Το νέο μικρό αυτοκίνητο της Mazda, βασίζεται στο Toyota Yaris και θα αντικαταστήσει το υπάρχον Mazda 2. Αξίζει να τονισθεί ότι η συνεργασία των δυο ιαπωνικών μάρκων περιλαμβάνει και την υποχρέωση της Toyota, να κατασκευάζει τη νέα γενιά του Mazda 2, στο εργοστάσιό της στη Valenciennes της Γαλλίας.

Το νέο Mazda 2, θα κατασκευάζεται παράλληλα με το Toyota Yaris και θα παράγεται μόνο σε υβριδική έκδοση.

Οι φωτογραφίες του νέου Mazda 2 Hybrid, δείχνουν ότι σε μεγάλο βαθμό είναι ίδιο με το Yaris. Η σημαντικότερη εξωτερική διαφορά είναι η προσθήκη του σήματος της Mazda.

Το νέο Mazda 2 Hybrid προσφέρει «εύκολο χειρισμό, υψηλή ποιότητα κύλισης, άνετη καμπίνα και την πιο πρόσφατη τεχνολογία ασφάλειας», ανακοίνωσε η Mazda.

Το Mazda 2 Hybrid είναι ένα αυτοφορτιζόμενο, πλήρως υβριδικό αυτοκίνητο που συνδυάζει έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.500 κ.εκ. απόδοσης 93 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 59 kW. Η συνολική συνδυασμένη ισχύς ανέρχεται στους 116 ίππους.

Το υβριδικό σύστημα προέρχεται από την Toyota και είναι το ίδιο με εκείνο που χρησιμοποιείται στο Toyota Yaris.

Η Mazda ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει ένα μικρό αυτοκίνητο με βάση το Yaris κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης των οικονομικών της στοιχείων το Νοέμβριο του 2020. Αυτό το υβριδικό μοντέλο θα βοηθήσει την εταιρεία να συμμορφωθεί με τους αυστηρότερους κανονισμούς CO2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Mazda, συνεργάζεται και σε άλλους τομείς με τις άλλες ιαπωνικές μάρκες Suzuki και Subaru για να αποφύγει τα πρόστιμα από την απώλεια στόχων μείωσης του CO2.

Το υπάρχον Mazda 2 κυκλοφόρησε το 2014 και αναθεωρήθηκε το 2019 για να συμπεριλάβει την ήπια υβριδική τεχνολογία.

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις του Mazda 2 αυξήθηκαν κατά 16% τους πρώτους 10 μήνες στις 17.714 μοναδες, σύμφωνα με την JATO. Αλλά ο όγκος είναι πολύ χαμηλότερος από τα 37.112 Mazda 2 που πωλήθηκαν στην Ευρώπη ολόκληρο το 2019.

Η Toyota δεν ανακοίνωσε την ποσότητα των Mazda 2, που θα κατασκευάζει ετησίως. Το Yaris ήταν το δεύτερο αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη τους 10 μήνες έως τα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO.

Ωστόσο, η Toyota έχει προειδοποιήσει ότι οι ευρωπαϊκές πωλήσεις θα υποχωρήσουν το τελευταίο τρίμηνο ως αποτέλεσμα της έλλειψης chip, σημειώνει το Automotive News Europe.

Η Mazda θα χρησιμοποιήσει επίσης το υβριδικό σύστημα της Toyota σε ένα νέο SUV για τις ΗΠΑ, που αναμένεται να είναι το νέο CX-50, καθώς και σε ένα μοντέλο για την Κίνα, όπως ανέφερε η εταιρεία στην έκθεση των οικονομικών στοιχείων της το Νοέμβριο του 2020.

Το νέο υβριδικό της Mazda θα επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 9,7 ΄΄ και οι εκπομπές CO2 θα είναι από 87-93 γραμ./χλμ. ανάλογα με την έκδοση και τους τροχούς 15" είτε 16΄΄.

Στην εκκίνηση, το Mazda 2 Hybrid λειτουργεί αυτόματα σε λειτουργία EV, προσφέροντας ομαλή, απρόσκοπτη και αθόρυβη λειτουργία με ισχύ ηλεκτροκινητήρα σε αστικά περιβάλλοντα, με μηδενικές εκπομπές CO2, NOx και σωματιδίων. Στη κανονική οδήγηση, η κατανομή ισχύος ρυθμίζεται μεταξύ του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα για βέλτιστη απόδοση και την καλύτερη δυνατή απόδοση καυσίμου. Κατά την επιβράδυνση και την πέδηση, η κινητική ενέργεια ανακτάται ως ηλεκτρική ενέργεια για αποθήκευση στην μπαταρία υψηλής απόδοσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αν και είναι ένα συμπαγές όχημα κατηγορίας Β, το μακρύ μεταξόνιο 2.560 χιλ. προσφέρει άνετη διαμονή για έως και τέσσερις ενήλικες, καθώς και 286 λίτρα χώρου αποσκευών. Διαθέσιμο σε όλη την Ευρώπη σε τρεις εκδοχες, Mazda 2 Hybrid Pure, Mazda 2 Hybrid Agile και Mazda 2 Hybrid Select. Έχει τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων Euro-NCAP.

Το νέο Mazda2 Hybrid είναι το πιο πρόσφατο αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ της Mazda Motor Corporation και της Toyota Motor Corporation.

Το Mazda 2 Hybrid είναι ένα σημαντικό αυτοκίνητο για τη Mazda για να εκπληρώσει τους στόχους που ορίζονται στο «Sustainable Zoom-Zoom 2030», το μακροπρόθεσμο όραμά της για τεχνολογική ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα - σύμφωνα με τη Συμφωνία του Παρισιού - ο στόχος της είναι να μειώσει τις μέσες εταιρικές εκπομπές CO2 κατά 50% έως το 2030 και, επιταχύνοντας την ηλεκτροδότηση του στόλου της, να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ