Το ανανεωμένο Nissan Micra στα Καμένα Βούρλα

Αν και όλα τα φώτα είναι στραμμένα προς την κατηγορία των SUV, το B-Segment συνεχίζει να είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή, μιας και πλέον τα μικρά αυτοκίνητα διαθέτουν τόσο ευρυχωρία όσο και υψηλή τεχνολογία

Αν και όλα τα φώτα είναι στραμμένα προς την κατηγορία των SUV, το B-Segment συνεχίζει να είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή, μιας και πλέον τα μικρά αυτοκίνητα διαθέτουν τόσο ευρυχωρία όσο και υψηλή τεχνολογία. Eνα παράδειγμα, φυσικά, αποτελεί και το Nissan Micra, με το οποίο ταξιδέψαμε μέχρι τα Καμένα Βούρλα.

Το ανανεωμένο Nissan Micra έχει τη δυνατότητα να εκπληρώσει όλα τα θέλω του ιδιοκτήτη του. Πώς; Ας ξεκινήσουμε από τη σχεδίαση, η οποία είναι μοντέρνα και κομψή, παραμένoντας ελκυστικό παρά τα σχεδόν 4 χρόνια που έχει στην πλάτη του. Το γλυκοκοίταζαν καθ’ όλη την περατζάδα που έκανε στα παραλιακά καταστήματα της παραθαλάσσιας κωμόπολης. Το μήκος των 4 μέτρων (παρά ένα χιλιοστό) και το πλάτος του 1,74 μέτρου το καθιστούν ιδανικό για την πόλη και μπορούμε να στριμωχτούμε εύκολα και σε μια μικρή θέση στάθμευσης.

Η απόσταση που χρειάστηκε να ταξιδέψουμε από την Αθήνα ήταν περίπου 175 χιλιόμετρα και αυτά έγιναν με πολύ μεγάλη άνεση και ηρεμία. Ο 1.0 κινητήρας των 92 ίππων και 160 Nm ροπής είναι υπεραρκετός και κάνει το Micra να κινείται σβέλτα από τις 2.000 rpm. Ο 3κύλινδρος κινητήρας συνεργάζεται αρμονικά με το χειροκίνητο κιβώτιο των 5 σχέσεων. Στο ταξίδι η κατανάλωση έφτασε κάτω από τα 6 λτ./100 χλμ., ωστόσο μια μέση κατανάλωση που αποκομίσαμε κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας ήταν στα 7,5 λτ./100 χλμ. Oι εκπεμπόμενοι ρύποι είναι μόνο 121 g/km CO2. Αναφορικά με τις επιδόσεις, η επιτάχυνση από στάση ολοκληρώνεται σε 11,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 178 χλμ./ώρα. Στο εσωτερικό, η οθόνη αφής 7 ιντσών δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα, παρέχοντας όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες που κυκλοφορούν όπως είναι τα Apple CarPlay και Android Auto. Αναφορικά με τους χώρους, 5 ενήλικοι μπορούν να βρουν τη θέση τους στην καμπίνα και να αποθηκεύσουν στο πορτμπαγκάζ των 300 λίτρων όλες τις βαλίτσες τους.

Η τιμή για το Nissan Micra είναι από 17.900 ευρώ, ενώ στην περίπτωση που επιλέξετε το αυτόματο κιβώτιο CVT η τιμή αυξάνεται κατά 1.500 ευρώ.

Επιμέλεια κειμένου:

Άρης Γαλανόπουλος

Πηγή: skai.gr