Πρώτη φορά η Peugeot δύο 9Χ8 στο Le Mans

Το παραδοσιακό «Pesage» (τεχνικός έλεγχος) την προηγούμενη Παρασκευή στο κέντρο της ομώνυμης πόλης και η ημέρα των δοκιμών την Κυριακή εγκαινίασαν τους εορτασμούς αυτής της πανηγυρικής Εκατονταετηρίδας του αγώνα. 

Του Άρη Γαλανόπουλου

Το κοινό υποδέχτηκε με την ολοκαίνουργια χρωματική εμφάνιση των δύο Hypercars, γιορτάζοντας την εκατονταετηρίδα και τα 30 χρόνια της νίκης της PEUGEOT στο Le Mans.
Η δράση στην πίστα ξεκίνησε την Κυριακή 5 Ιουνίου. Ο ήλιος ήταν λαμπρός και δημιούργησε μία εξαιρετικά ζεστή ατμόσφαιρα (27°C) την ημέρα των δοκιμών και τα πλήθη των φιλάθλων συνέρρευσαν για να παρακολουθήσουν τους πρώτους γύρους από τις 62 συμμετοχές στις 24 Hours of Le Mans, 4ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA.


Οι Mikkel Jensen/Paul Di Resta στο PEUGEOT 9Χ8 #93 και οι Loïc Duval/Gustavo Menezes στο #94 είχαν την τιμή να κάνουν τους πρώτους γύρους των δύο υβριδικών-ηλεκτρικών Hypercar στη μυθική πίστα. Οι Jean-Eric Vergne και Nico Müller, που βρέθηκαν στην Τζακάρτα για δύο γύρους της FIA Formula E, θα οδηγήσουν στην πίστα την Τετάρτη 7 Ιουνίου.

Τα δύο μονοθέσια έδειξαν θετικά στοιχεία κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών επιτρέποντας στις ομάδες να δουλέψουν σε διαφορετικά σετ, μεγάλα stint κ.λπ. Το PEUGEOT 9X8 #93 (Mikkel Jensen) σημείωσε τον καλύτερο χρόνο του, κάνοντας 3:30.427 κατά την απογευματινή περίοδο. Το PEUGEOT 9X8 #94 (Gustavo Menezes) έκανε τον καλύτερο γύρο του σε 3:31.093.

Η Team Peugeot TotalEnergies θα επιστρέψει πλέον ξανά στην πίστα την Τετάρτη 7 Ιουνίου για τα ελεύθερα δοκιμαστικά (FP1), ενώ θα ακολουθήσει η πρώτη προκριματική περίοδος στις 19:00.

Πηγή: skai.gr