Foxconn: Η εταιρεία που κατασκευάζει τα iPhones μπορεί να «κοντράρει» την Tesla 

Η Foxconn, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περαιτέρω σε μια αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών pick-up φορτηγών, η οποία θα μπορούσε να αμφισβητήσει το Cybertruck της Tesla του Ίλον Μασκ.

Η Foxconn, η κολοσσιαία εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών από την Ταϊβάν που κατασκευάζει τα γνωστά κινητά τηλέφωνα iPhone της Apple, εισέρχεται όλο και πιο δυναμικά στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχοντας τη δυνατότητα να «κοντράρει» την Tesla. 

Όπως αναφέρει το BBC, η Foxconn, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περαιτέρω σε μια αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών pick-up φορτηγών, η οποία θα μπορούσε να αμφισβητήσει το Cybertruck της Tesla του Ίλον Μασκ.

Ο τεχνολογικός κολοσσός καταβάλλει έως και 170 εκατομμύρια δολάρια για μετοχές της ζημιογόνου νεοφυούς εταιρείας Lordstown Motors. Η σημαντική εισφορά μετρητών έρχεται καθώς η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή του πρώτου μοντέλου της, του Endurance. 

Η Lordstown άρχισε πρόσφατα να κατασκευάζει το όχημα σε ένα πρώην εργοστάσιο της General Motors στην πολιτεία του Οχάιο των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Foxconn αγόρασε ποσοστό μεγαλύτερο του 18% της Lordstown, καθιστώντας τη και τον μεγαλύτερο επενδυτή στην εταιρεία. 

Εξάλλου, την περασμένη εβδομάδα το επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας και η Foxconn ένωσαν τις δυνάμεις τους για το λανσάρισμα μίας νέας εταιρείας με ηλεκτρικά οχήματα, ονόματι Ceer. 

Σύμφωνα με τη Σαουδική Αραβία, η Ceer θα συγκεντρώσει επένδυση ύψους 150 εκ. δολαρίων από ξένους επενδυτές, ενώ θα δημιουργηθούν 30.000 θέσεις εργασίας γύρω από αυτήν.
Στόχος είναι η Ceer να κυκλοφορήσει sedan και SUV, αρχής γενομένης από το 2025. 
 

Πηγή: skai.gr
TAGS: Tesla