Κλείσιμο

Η 3η Κυριακή του Νοεμβρίου ημέρα μνήμης για όσους έχασαν τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαία

Η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στη μνήμη όλων όσων έχασαν τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίες συγκρούσεις. Η εκδήλωση ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Οδικής Κυκλοφορίας (FEVR) και καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα» με ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών το 2005.

Την ημέρα αυτή, τιμούμε επίσης όλους τους αφανείς ήρωες των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης, της Τροχαίας, καθώς και του ιατρικού προσωπικού, οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά για την αντιμετώπιση των τραυματικών συνεπειών των τροχαίων συμβάντων. Υιοθετώντας το μήνυμα «Θυμίσου- Υποστήριξε- Δράσε», το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» συμμετέχει στην παγκόσμια αυτή εκδήλωση με δράσεις που δίνουν βάρος στην πλέον ευάλωτη ηλικιακή ομάδα, τα παιδιά και τους εφήβους, για την οποία οι τραυματισμοί σε τροχαίες συγκρούσεις αποτελούν και την πρώτη αιτία θανάτου.

Από τις 22-26 Νοεμβρίου, το ΙΟΑΣ θα παραδώσει σε επιλεγμένους δήμους παιδικά καθίσματα, μέσω του προγράμματος «Share the Safety». Τα καθίσματα προωθούνται μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, θα προβληθεί η τελετή βράβευσης του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια. Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, από κοινού με το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποστηρίχθηκε από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ