Γιάννης Μπάλτας: Δεν μένουμε στα λόγια, τονίζει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Μεταμόρφωσης

O κ. Μπάλτας αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του ως αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, ενώ μίλησε και για τους νέους στόχους του συνδυασμού «Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση».

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μπάλτας, με τον συνδυασμό «Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση» του Στράτου Σαραούδα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μεταμόρφωση Αττικής. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με τα κοινά, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια υπηρέτησε από τη θέση του αντιδημάρχου της Τεχνικής Υπηρεσίας

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπάλτας αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του ως αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, ενώ μίλησε και για τους νέους στόχους του συνδυασμού «Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση».

Ακολουθεί η συνέντευξη του Γιάννη Μπάλτα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Ερ.: Τα τελευταία χρόνια όπου συμμετέχετε ενεργά στα πολιτικά δρώμενα του δήμου Μεταμόρφωσης ως αντιδήμαρχος, ως νέος στην πολιτική και στην αυτοδιοίκηση ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;

Απ.: Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ενεργός μου συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση ως αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Μεταμόρφωσης έχει αφήσει μόνο θετικές εντυπώσεις. Αισθάνομαι χαρά που μπορώ να βρίσκομαι καθημερινά δίπλα στους δημότες, να ακούω τους προβληματισμούς και τις ανάγκες τους και να προσφέρω λύσεις σε προβλήματα που για δεκαετίες παρέμεναν καλά κρυμμένα στο χρονοντούλαπο του «θα»… Αισθάνομαι, παράλληλα, ευθύνη απέναντι σε καθέναν δημότη να τηρήσω τις υποσχέσεις και να τιμήσω την εμπιστοσύνη του. Μέσα σε αυτήν την τετραετία κατάλαβα ακόμη περισσότερο την ανάγκη που είχαν οι πολίτες για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, την ανάγκη να δουν τη νέα γενιά να λαμβάνει τα ηνία, να παίρνει πρωτοβουλίες και να μη μένει στα λόγια αλλά να παράγει ουσιαστικό έργο. Και αυτό προσπάθησα όσο καλύτερα μπορούσα να κάνω αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Ερ.: Είστε εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές. Πείτε μας, προκειμένου να μπορεί ο κόσμος να κρίνει εσάς και το έργο σας, τι καταφέρατε στη διάρκεια της θητείας σας να δρομολογήσετε για τη Μεταμόρφωση; Ποια έργα βρίσκονται σε εξέλιξη και ποιες οι ανάγκες για την επόμενη πενταετία;

Απ.: Την τελευταία τετραετία, τολμώ να πω, υπήρξε «πυρετός» τεχνικών έργων στον δήμο μας. Ενδεικτικά θα αναφέρω την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Μεταμόρφωσης, την ενεργειακή αναβάθμιση τριών σχολικών μονάδων της πόλης μας, την κατασκευή και λειτουργία του υπερσύγχρονου 2ου Λυκείου, τις στρατηγικές διανοίξεις οδών και του ανισόπεδου κόμβου επί της λεωφόρου Τατοΐου, τη συντήρηση οδών - κατασκευή πεζοδρομίων και ανακατασκευή παλαιών, τη φωταγώγηση της πόλης με υπερσύγχρονο φωτισμό εξοικονόμησης ενέργειας LED και πολλά ακόμη έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και θα παραδοθούν το προσεχές διάστημα. Με την ίδια πορεία θα συνεχίσουμε και την επόμενη πενταετία, με έργα ζωτικής σημασίας όπως η ολοκλήρωση των ενεργειακών αναβαθμίσεων του συνόλου των σχολικών εγκαταστάσεων, την πλήρη αναδιαμόρφωση του εμπορικού κέντρου της πόλης, την κατασκευή ποδηλατοδρόμου που θα συνδέει τους όμορους δήμους, την εγκατάσταση κλειστού γηπέδου με αερο-υποστηριζόμενο θόλο στο κλειστό γήπεδο δίπλα από νέο-ανεγερθέν 2ο Λύκειο.

Ερ.: Γιατί οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν ξανά την παράταξη «Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση»;

Απ.: Η «Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση» είναι ο συνδυασμός που κατάφερε να κάνει την ελπίδα πράξη για τον τόπο μας, να ξεφύγει από το -δυστυχώς- συχνό φαινόμενο των υποσχέσεων που μένουν ανεκπλήρωτες και να προχωρήσει σε πράξεις και έργα που βελτιώνουν καθημερινά την ποιότητα ζωής των δημοτών. Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πορευθήκαμε την προηγούμενη τετραετία, με αντίστοιχα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θα πορευθούμε και την επόμενη πενταετία, δεσμευόμενοι να τηρήσουμε και πάλι τις υποσχέσεις μας και να προσφέρουμε στους δημότες μας ένα ακόμη καλύτερο επίπεδο διαβίωσης.

Ερ.: Έχοντας την εμπειρία της νυν Δημοτικής Αρχής τι είναι αυτό που θα θέλατε, σε μια πιθανή επόμενη θητεία σας, να αλλάξετε άμεσα και που ενδεχομένως θα ασκούσατε την αυτοκριτική σας;

Απ.: Δεν θεωρώ ότι θα ήθελα να αλλάξω κάτι από την πορεία της νυν Δημοτική Αρχής καθώς, ό,τι έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, έγινε με γνώμονα το καλό και το συμφέρον του δημότη.

Ερ.: Ποιο μήνυμα θα θέλατε να απευθύνετε στους δημότες της Μεταμόρφωσης;

Απ.: Ζητάμε τη στήριξη των δημοτών και στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ζητάμε να μας εμπιστευτούν με την ψήφο τους καθώς αποδείξαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια πως δεν μένουμε στα λόγια, μένουμε πιστοί στις υποσχέσεις μας, οι οποίες γίνονται πράξη. Θα θέλαμε να θυμούνται πως θα είμαστε και πάλι δίπλα τους για ό,τι χρειαστούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ