Διπλώματα οδήγησης: Εξετάσεις υποψήφιων οδηγών και την Κυριακή

Και τις Κυριακές θα διενεργούνται θεωρητικές εξετάσεις υποψήφιων οδηγών και οδηγών έως και το Σεπτέμβριο με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

Στόχος να διευκολυνθούν όσοι βρίσκονται σε αναμονή για εξέταση μετά την πολύμηνη αναστολή τους λόγω της πανδημίας.

Η σχετική απόφαση που υπεγράφη, προβλέπει ότι ο προγραμματισμός και η διενέργεια των εξετάσεων θα πραγματοποιείται με ευθύνη του Προϊσταμένου της οικείας Διεύθυνσης Μεταφορών, υπό την προϋπόθεση λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για την αδιάβλητη και την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων καθώς και όλων των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών ο κ. Πατούλης ζητά να αυξηθεί η πληρότητα στις αίθουσες εξέτασης με υποχρεωτική διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης  (self test) έως και 24 ώρες πριν την εξέταση για τους υποψηφίους και τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για τους εξεταστές, με απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 2233/τΒ/29-05-2021) επιτράπηκε η επανέναρξη των θεωρητικών εξετάσεων για όλες τις κατηγορίες, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

•         πλήρωση έως και 50% της χωρητικότητας των αιθουσών διενέργειας των εξετάσεων
•         τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου
•         υποχρεωτική χρήση μάσκας
•         σταδιακή και ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο των υποψηφίων
•         αερισμός της αίθουσας για τριάντα (30) λεπτά της ώρας μεταξύ διαδοχικών εξετάσεων
•         απολύμανση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των εξαρτημάτων τους.

Πηγή: skai.gr